Ford verklapt onthullingsdatum elektrische Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom Teaser 2022

Ook Ford is nog eens aan het plagen geslagen, en centraal staat deze keer een bestelbus. Dat wordt er echter niet zomaar eentje, want deze Tourneo Custom krijgt voor het eerst een zuiver elektrische aandrijflijn. Het doek gaat er binnen slechts een paar weken vanaf.

Voor zij die de memo gemist hebben: Ford staat aan de vooravond van een grootscheepse elektrificatiegolf. Zo belooft het Blauwe Ovaal tegen 2024 over een line-up van maar liefst 9 EV’s te beschikken, waar de Mustang Mach-E en de E-Transit nu al deel van uitmaken. De eerste die dat tweetal komt vervoegen wordt opnieuw een bedrijfsvoertuig, want Ford stuurt nu deze teaser de wereld in. En als onze spotter-skills ons niet in de steek laten, zien we daarop de nieuwe Tourneo Custom op stroom.

Beschaafde bus

De term ‘bedrijfsvoertuig’ doet de Tourneo Custom echter maar weinig eer aan, want net zoals bij de huidige generatie wijst die naam op de personenversie van de Transit Custom — een échte bestelwagen. Zo kan je de Tourneo pakweg Volkswagen Transporter-gewijs ook met zitplaatsen achterin bestellen, en staat er vandaag zelfs een kampeerversie in het gamma. Of we in de teaservideo te maken hebben met een exemplaar met een grote laadruimte, een setje stoelen of net een heus keukenblok achterin is niet duidelijk, al laat de Tourneo zich wel meteen van zijn meest beschaafde kant zien. Vooral het knappe lichtsignatuur vooraan valt op, met zijn doorlopende LED-strip en koplampen die in zekere zin aan de Mustang Mach-E doen denken. Daarin verschilt deze bus licht van de Transit-versie, of toch als we eerdere plaatjes mogen geloven.

Zij die zaten te hopen op een Ford-versie van Volkswagens ID. Buzz zijn er wel meteen aan voor de moeite. Terwijl Ford voor zijn nieuwe generatie bestelwagens nauw samenwerkt met de VW-groep en ook twee van zijn aankomende EV’s op het Duitse MEB-platform baseert, zou deze Tourneo Custom toch een ander onderstel krijgen. Dat ligt er vermoedelijk aan dat het nieuwe busje ook nog met verbrandingsmotoren verkrijgbaar zal worden, en daarvoor is in het MEB-platform geen ruimte voorzien. De kans zit er echter wél dik in dat deze Ford heel wat zal delen met de nieuwe Volkswagen Transporter. Zekerheid krijgen we op 9 mei, want dan trekt Ford er finaal het doek af.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités