Insta-teaser: Mercedes-AMG designbaas plaagt met elektrische supercar

Mercedes-AMG Vision AMG Teaser 2022

Een AMG-supercar zonder 4.0-liter V8 in het vooronder; we kunnen het ons niet voorstellen. Volgende week moet daar echter verandering in komen, want dan zou Mercedes-AMG met het concept van een zuiver elektrische supercar naar buiten komen. Hun Chief Design Officer biedt alvast een voorsmaakje op zijn ‘gram…

Dat een zuiver elektrische AMG perfect mogelijk is, bewezen de Duitsers al met de EQS en later ook de EQE. Voorlopig is het echter nog wachten op een AMG die op stroom even van de pot gerukt weet te zijn als pakweg één van de GT-modellen met die iconische biturbo-V8 in het vooronder. Heel lang zal dat wachten nu niet meer duren, of toch als we Gorden Wagener, Chief Design Officer bij Mercedes, mogen geloven.

Insta-toekomstvisie

Op het Instagram-profiel van de designbaas is namelijk een teaserafbeelding verschenen van wat er omschreven wordt als een “zuiver elektrische performance-showcar”, de Vision AMG. We krijgen voorlopig enkel een silhouet te zien, maar dat is genoeg om het doel van deze auto duidelijk te maken. Zo is meteen duidelijk dat het hier om een soort supercar gaat, maar zijn er tegelijk ook genoeg flardjes EQXX Concept in verwerkt om aan te tonen dat dit een zuiver elektrische auto wordt. Kijk maar naar dat relatief korte, stompe neusje of die schuin aflopende daklijn met zijn scherpe kont. Dat Wagener het over een “showcar” heeft, wil waarschijnlijk wel zeggen dat het — net als bij die Vision EQXX Concept — om een studiemodel gaat.

De topman laat in zijn caption weten dat het doek ervan af gaat op 19 mei. Hoewel we dan dus een conceptcar te zien zullen krijgen, is het nog maar de vraag of dat ook zo zal blijven. In een eerder interview met Autocar liet Mercedes’ CEO, Ola Källenius, namelijk doorschemeren dat ze omstreeks 2025 een nieuw elektrisch platform zouden lanceren met een performance-model als aftrap. Deze schijnbaar onbeduidende Instagram-post van de designbaas van Mercedes kan dus misschien een voorsmaakje zijn van de volledige toekomstvisie van AMG.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités