Officieel: Polestar 2 BST Edition krijgt meer vermogen en meer racing stripes (2022)

Polestar 2 BST Edition 270 2022

Polestar heeft naar zijn fans geluisterd, en besloten hen te trakteren op een nog sterkere versie van hun '2'. Deze gelimiteerde 'BST Edition 270' pronkt niet alleen met 476 pk, maar krijgt ook een verlaagd onderstel en een stoerdere look.

Een klein jaartje geleden verscheen er iets onverwachts op het Goodwood Festival of Speed: een krachtigere versie van de Polestar 2 die naar eigen zeggen "slechts een experiment" voorstelde. Niets gebeurt echter zonder reden in de autosector, en nu blijkt dat zogenaamde snellere prototype — dat in de Polestar-wandelgangen al snel de bijnaam 'Beast' kreeg — een voorsmaakje geweest te zijn van een nieuw productiemodel. Al wordt die productie wel fors ingeperkt, want het cijfertje in de naam 'BST Edition 270' verwijst niet naar zijn vermogen maar wel naar de oplage van amper 270 exemplaren.

Beast wordt BST

Welk vermogen krijgt deze patser-Polestar dan wel mee? Dat kan je enigszins bekend in de oren klinken want in totaal brengen zijn twee elektromotoren 476 pk en 680 Nm koppel naar de vier wielen, goed voor een 0-naar-100-sprintje in 4,4 seconden. Dat is precies het vermogen dat je van Polestar krijgt wanneer je — tegen betaling — de performance-upgrade in het systeem van je Long Range Dual Motor-model laat programmeren. Daarnaast zijn dat ook exact dezelfde specificaties die de experimentele Goodwood-2 liet optekenen, en daar houden de gelijkenissen nog niet op.

Polestar 2 BST Edition 270 2022

Zo wordt deze BST Edition net als zijn inspiratiebron nog wat verlaagd, al blijft de productieversie wel een half centimetertje verder van het asfalt. Zo ligt de BST Edition 2,5 centimeter in plaats van 3 centimeter lager dankzij aangepaste ophanging. Daarnaast krijgt hij een extra veerpootstang ter versteviging vooraan, en zijn de veren zelf ook 20 procent stugger. De aanpasbare öhnlins-dempers zijn net als bij het reguliere Performance-model van de partij, maar die krijgen wel extra kamers voor meer verstelbaarheid. De nieuwe versie krijgt eveneens de gewoonlijke Brembo-remmerij mee met vier zuigers per klauw.

"Minder dan 20 exemplaren"

Tot slot moeten we het even over de spreekwoordelijke olifant in de kamer hebben: de look van deze BST Edition 270. Die gooit vooral het crossoverimago van de Polestar 2 overboord dankzij volledig meegespoten bumperskirts, zijschorten en wielkasten. Daarin schuilen 21-inchvelgen die geïnspireerd zijn op die van de recent ter ziele gegane Polestar 1 , en uitgevoerd worden in sportief zwart. De auto zelf kan je bestellen in twee tinten: Thunder of Snow. Vind je hem zo nog niet opvallend genoeg, dan kan je er tegen een meerprijs de zwarte streep op laten kleven om de sportieve look compleet te maken.

Polestar 2 BST Edition 270 2022

We hadden het al over de beperkte oplage van 270 exemplaren, maar het spreekt natuurlijk voor zich dat die niet allemaal naar ons land komen. De volledige capaciteit wordt verdeeld over Europa, Noord-Amerika en China en slechts "minder dan 20" BST Editions zullen in Belgische handen terechtkomen. De productie zou midden dit jaar op gang komen (nu dus) en de leveringen starten in het vierde kwarteen. Een prijskaartje is er momenteel nog niet.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
this 11:07
Portrait de this

Die 0-100 in 4,4s vind ik wel enorm teleurstellend eigenlijk. Voor EV's is dit al een stuk makkelijker te halen dan bij ICE. En dan zitten we hier nog eens met een limited edition waar ze toch wel eens een extra effort voor kunnen doen toch?
En al helemaal als je dan rekening houdt met het feit dat die 4,4s ook gehaald kan worden met de performance upgrade bij de gewone Polestar 2.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités