Porsche plaagt met 911 GT3 RS: zelfde vermogen, meer aero?

Porsche 911 GT3 RS Teaser 2022

Porsche werkt aan de overtreffende trap van zijn op zich al radicale 911 GT3, de GT3 RS. In aanloop naar de onthulling van het model volgende maand krijgen we niet alleen een eerste beeld voorgeschoteld, maar ook een paar verrassend herkenbare flarden informatie over de motor.

Toegegeven: wanneer we vorig jaar even van de Porsche 911 GT3 mochten proeven, was onze reactie niet meteen “bah, kan het niet wat harder?” En toch kan dat, want bij Porsche sturen ze nu een eerste teaser de wereld in van de 911 GT3 RS. Die lijkt vooral te pronken met opvallende aerodynamica-aanpassingen, maar zou op motorisch vlak wel eens verwanter dan verwacht kunnen worden aan zijn ‘reguliere’ broertje.

Alles op aero?

Kijk je er namelijk het beetje tekst bij de foto op na, dan wordt daar verteld dat de RS “ongeveer 500 pk uit een hoogtoerige 4.0-liter zescilinder boxermotor” haalt. De 911 GT3-zonder-RS doet het al met 510 pk, dus de kans zit erin dat de vermogenswinst beperkt is. Dat kan echter niet gezegd worden over de uiterlijke aanpassingen, want op het plaagplaatje springen meteen de diepere luchthappers in de voorklep en de openingen in de zijvleugels in het oog. Kijk je wat nauwlettender, dan merk je ook dat er een opening in de achterste wielkast afgedekt lijkt en dat het één en ander met kleefband verborgen werd op de zijkant van de voorbumper. Reken er dus maar op dat de bolide een setje vleugeltjes — zogenaamde ‘canards’ — op de voorflanken krijgt voor extra luchtgeleiding.

Porsche 911 GT3 Manthey Performance 2022

Het doek én de tape gaan ervan af op 17 augustus, dus dan weten we in hoeverre deze RS-versie de 911 GT3 nog kan verbeteren. Kan je zo lang niet wachten, voel je dan vrij om nu al een ‘gewone’ GT3 te gaan kopen bij Porsche en die op te leuken met aero-aanpassingen van Manthey. Ook die slagen er namelijk in om de auto flink sneller te maken zonder motorische upgrades, wat bewezen wordt door een besparing van 4 seconden over de Nürburgring. De kans zit er echter dik in dat deze RS het nog wat beter doet, want de achtergrond van de teaserfoto doet ons vermoeden dat het prototype al aardig wat rondjes over de ‘Ring achter de kiezen heeft.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités