Mini hult Concept Aceman in Pokémon-verpakking… letterlijk

Mini Aceman Concept Pokémon 2022

Vond je de Mini Concept Aceman van een paar weken geleden er ook wat uitzien als een speelgoedautootje? Dan zal dit bericht je alvast niet van gedachten doen veranderen. Mini heeft het studiemodel namelijk voorzien van een enorme Pokémon-verpakking ter gelegenheid van zijn samenwerking met Gamescom.

Je scrollt nog steeds op Autofans, maar hoor ons even uit. Deze week vindt in Keulen Gamescom plaats, een soort autosalon voor de gamer als het ware — want we blijven in thema. Het is zowat het grootste event voor videogames ter wereld, met 220.000 vierkante meter aan tentoonstellingen en standen verspreid over zo’n 1.100 exposanten. De reden waarom wij daarover schrijven is omdat ook Mini zijn steentje bijdraagt aan het evenement, als mobiliteitspartner. Sterker nog: ze hebben de organisatoren weten te overtuigen om tussen alle games en consoles ook één auto te mogen tentoonstellen, al moesten ze die daarvoor wel inpakken volgens thema.

Ook in speelgoedformaat

Het resultaat is deze Pokémon-Mini, een variatie op de Concept Aceman die het merk een maandje geleden toonde als voorbode van een elektrische crossover. Deze keer komt het studiemodel echter nog kleurrijker voor de dag, en dat dankt hij niet alleen aan zijn gele wieletjes. Zo krijgt de Aceman ook een aangepaste opstartgeneriek in zijn centrale OLED-scherm onder de noemer ‘Pokémon Mode’, waarbij — wie anders — Pikachu uit een Pokéball verschijnt en vervolgens bliksemschichten over het hele dashboard en zelfs buiten de auto schiet. Dan zijn we even blij dat dit ding niet in productie gaat, want we zijn niet zeker wat zo’n sporadische ‘Donderschok’ met je actieradius doet.

Mini Aceman Concept Pokémon 2022

Het opvallendste aan de conceptcar moet echter zijn enorme speelgoedverpakking zijn, waar er ook een setje bescheidener velgen in verstopt zitten voor het geval je de gele exemplaren wat te opvallend vindt. Desondanks kan je de auto zelf niet kopen, want Mini houdt het op één exemplaar. Op zijn stand op Gamescom zal de constructeur wel een Action Pack van de Concept Aceman aanbieden, waar de auto in speelgoedformaat deel van uitmaakt. Of je kan wachten tot Mini met de productieversie van zijn Aceman komt, en dat zou in de loop van volgend jaar zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités