Tweede poging: Chinese JAC brengt pick-up en elektrische SUV naar België

JAC T8 Pro 2022

Juicht, liefhebber der automobiele diversiteit, want België krijgt er alweer twee Chinese modelletjes bij. JAC — “Jak” voor de vrienden — komt namelijk onze richting uit met zijn E-JS4 en zijn T8 Pro. Dat zijn voor ons gloednieuwe auto’s, al kan de merknaam je wel eens bekend in de oren klinken.

We schrijven eind 2021 wanneer ondergetekende — zelf met enige verwondering — de JAC E-S2 toevoegt aan de lijst van de tien goedkoopste EV’s op onze markt. Die compacte, elektrische crossover kon je destijds blijkbaar op de kop tikken voor 29.990 euro, en dat terwijl het gros van autominnend België er waarschijnlijk het bestaan niet van afwist. Nu komt datzelfde JAC met twee nieuwe modellen naar onze wegen, al heeft deze activiteit stiekem niks te maken met die JAC E-S2 die je eerder al kon krijgen…

Elektro of diesel

Het bedrijf dat die elektrische crossover tot voor kort namelijk naar België importeerde houdt daarmee op, en het Chinese merk heeft intussen een andere invoerder gevonden. OneAutomotive — dat ook het even Oosterse BAIC, Seres en DFSK bij ons verkoopt — voegt namelijk JAC aan zijn portfolio toe. Dat gebeurde met ingang van 1 september, al zouden de eerste JAC’s de dealers pas bereiken rond het einde van dit jaar. Daarbij gaat het trouwens niet om die JAC E-S2, want die verdwijnt samen met de activiteiten van de vroegere importeur. In de plaats daarvan brengt OneAutomotive de E-JS4 en de T8 Pro naar onze contreien.

JAC E-JS4 2022

Die eerste is een elektrische SUV met een rijbereik van 420 WLTP-kilometers, en de laatste wordt een forse pick-up met verbrandingsmotor. Meer informatie over de modellen is er momenteel nog niet, maar na wat spieken in buitenlandse catalogi zetten wij ons geld op 193 pk en een 65,7 kWh-accu voor de EV, en een 2.0-liter dieselmotor met 136 pk voor de pick-up. JAC geeft wel al mee dat je de T8 Pro vanaf 30.990 euro zou kunnen krijgen. Daarmee plaatst hij zich dus in het vaarwater van die andere betaalbare pick-up, de Isuzu D-Max.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités