Tuning op z’n Amerikaans: Hennessey geeft je Mustang ruim 1.200 pk (2022)

Hennessey Venom 1200 Mustang GT500 2022

Dat de Ford Mustang tot de verbeelding van menig Amerikaan spreekt, hoeven we je vast niet te vertellen. De Amerikanen bij Hennessey hebben echter wel héél wat verbeelding, en hebben die volledig losgelaten op de motor van de Shelby-versie. Het resultaat is ruim 1.200 pk, die natuurlijk allemaal richting de achteras gaan.

Even geleden mochten we proeven van de ‘gewone’ Shelby GT500, en na een namiddagje overstuur en bandenrook luidde ons verdict niet bepaald dat die vermogen tekort kwam. Die Mustang brengt namelijk al 760 pk en 850 Nm koppel naar zijn achterwielen, genoeg om de bescheiden Europeaan aan het angstzweten te brengen. De Amerikaan, daarentegen, hunkert steeds naar meer — vooral als die Amerikaan ‘Hennessey’ heet.

Auto niet meegerekend

De sleutelaars bij dat bedrijf — vooral bekend van de bizar snelle Hennessey Venom F5 — hebben zich namelijk nog eens gebogen over die topversie van de Ford Mustang, en het resultaat is ronduit schrikwekkend. Om te beginnen trakteren ze het 5.2-liter V8-blok op een supercharger met een nog grotere capaciteit dan voorheen. Met zijn longinhoud van 3.8 liter is die kompressor op zich al aanzienlijk groter dan het gemiddelde Europese motorblok in zijn geheel. Daarnaast wordt ook de luchtinlaat aangepast, krijgt het injectiesysteem een upgrade en wordt de automaat anders gekalibreerd. Het resultaat is dat je Mustang plots 1.204 pk en 1.223 Nm koppel naar zijn achteras stuurt, of tenminste indien je hem racebrandstof voedert.

Hennessey Venom 1200 Mustang GT500 2022

Hennessey biedt de Venom 1200-upgrade — zoals die lekker toepasselijk heet — aan als een doe-het-zelfpakketje, al moet je dan wel bij de eerste 66 gelukkigen zijn. De Amerikanen zullen de kit namelijk maar in die oplage verspreiden en vragen ook een heftige 59.950 dollar per stuk. Aan het uiterlijk van je Shelby GT500 verandert dat allemaal niks, tenzij je nog eens 4.950 dollar extra naar Hennessey overmaakt. Dan krijg je ook een setje stickers geïnspireerd op de Ford GT40 die in 1966 goud haalde in de 24-uursrace van Daytona. Om je eigen exemplaar er dus net zo uit te doen zien en net zo te doen rijden als de GT500 die we hier op de foto’s zien, ben je omgerekend 65.350 euro kwijt… De auto niet meegerekend.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités