Belgische prijs Jeep Avenger bekend: vanaf 36.000 euro

Jeep Avenger

De compacte elektrische SUV van Jeep heeft een Belgische vanafprijs gekregen die wat lager is dan de 1st Edition, die eerst op de markt werd gebracht voor 39.500 euro. Hoe verhoudt hij zich daarmee tot zijn stalgenoten bij Stellantis?

De Jeep Avenger is het nieuwste model van het merk en tegelijk de eerste volledig elektrische Jeep. Hij staat op dezelfde fundamenten als de DS 3, Opel Mokka Electric en Peugeot e-2008 en is enkel met een elektrische aandrijflijn te bestellen, in tegenstelling tot zijn stalgenoten. Hij krijgt ook direct de nieuwe, zuinigere elektromotor van Stellantis mee, 156 pk sterk en gevoed door een batterij van 54 kWh, waarmee de Avenger een rijbereik van 400 km haalt volgens de WLTP. De Avenger is meteen ook de enige Jeep die je niet met vierwielaandrijving kan krijgen, al komt dat er in de toekomst misschien nog aan, zo getuige de Avenger 4x4 Concept die op het Autosalon van Parijs werd getoond.

Iets goedkoper, iets minder uitrusting

Maar hoeveel kost die Avenger nu? Wel, oorspronkelijk kon je hem als 1st Edition bestellen met een vanafprijs van 39.500 euro. Intussen is het volledige gamma uit de doeken gedaan. Er zijn 4 verschillende uitvoeringen: Avenger, Longitude, Altitude en Summit als topversie. De goedkoopste Avenger heeft een vanafprijs van 36.000 euro, de hogere uitrustingsniveaus kosten respectievelijk minstens 37.500 euro, 39.500 euro en 42.500 euro. Daarmee is de Jeep Avenger een stukje goedkoper dan de Opel Mokka Electric (39.648 euro), DS 3 E-Tense (40.000 euro) en de Peugeot e-2008 (38.883 euro) waar hij zijn techniek mee deelt.

De basisuitrusting van zijn stalgenoten bij Stellantis is echter wat completer, want standaard krijg je op de Avenger slechts 16-duims stalen velgen, een boordlader van 11 kW, een 10,25-duims infotainmentsysteem, automatische airco en cruise control mee. Voor lichtmetalen velgen, parkeersensoren achteraan en 6 luidsprekers moet je bij de Longitude zijn. De Altitude voegt nog een elektrische kofferklep, een groter tellerdisplay, grotere velgen en adaptieve cruise control toe. De Summit heeft 18-duims velgen, semi-autonoom rijden, een parkeerhulp en een 360°-camera. De eerste leveringen worden verwacht in het tweede kwartaal van 2023. Je zal de Avenger ook kunnen ontdekken op het Autosalon van Brussel 2023 van 14 tot 22 januari.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités