Officieel: Chevrolet Corvette E-Ray is eerste hybride 'Vette (2023)

Chevrolet Corvette E-Ray

Chevrolet heeft eindelijk het doek gehaald van de Corvette E-Ray, niet enkel de eerste hybride Corvette aller tijden, maar ook de allereerste met vierwielaandrijving. Daarmee is het de snelste Corvette in rechte lijn, al brengt het elektrische hulpje ook wat gewicht met zich mee.

Het is eindelijk zover: de Chevrolet Corvette, een icoon uit de Amerikaanse sportwagengeschiedenis, is de elektrificatietoer opgegaan. Nadat generatie C8 al overschakelde naar een middenmotor voor het eerst in de geschiedenis van het model, komt er nu op de 70ste verjaardag van de 'Vette ook een hybride versie. Die heet Corvette E-Ray en maakt gebruik van een gewone hybride aandrijflijn, dus geen plug-in hybride zoals de Ferrari 296 GTB of McLaren Artura. En die elektromotor zorgt voor serieuze prestaties, zonder stukken van mensen te kosten.

Vierwielaandrijving

De hybride aandrijflijn van de Chevrolet Corvette C8 E-Ray bestaat uit een 6,2 liter-V8 die achterin zit gemonteerd en 502 pk en 647 Nm levert aan de achterwielen. Het is dezelfde motor als in de reguliere Stingray, maar dan iets krachtiger. Op de vooras zit dan weer een 163 pk en 165 Nm sterke elektromotor, waarmee deze E-Ray de allereerste Corvette is met vierwielaandrijving. Een kleine batterij van 1,9 kWh tussen de voorstoelen geeft de Corvette E-Ray een klein beetje elektrische range, maar het hoofddoel van de elektromotor is de benzinemotor ondersteunen.

Chevrolet Corvette E-Ray

En dat is te zien aan de prestaties: de sprint van 0 naar 97 km/u (60 mph) is achter de rug in amper 2,5 seconden, sneller dan elke Corvette tot nu toe. Van stilstand naar 400 meter neemt amper 10,5 seconden in beslag, net zo snel als de Corvette Z06 en de Ferrari 812 Superfast. Herkennen doe je de Corvette E-Ray aan zijn bredere koetswerk, dat hij deelt met de Z06 maar dan zonder de vleugels, zijn specifieke velgen en zijn blauwe accenten. Amerikanen zullen de Corvette E-Ray later dit jaar kunnen bestellen vanaf 104.295 dollar (96.600 euro), het is afwachten of de Luxemburgse invoerder Autopolis deze versie ook naar onze markt brengt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités