Renault Espace toont “ongeëvenaard panoramadak” in aanloop naar onthulling

Renault Espace Panoramadak teaser 2023

Is je interesse in de nieuwe Renault Espace helemaal weg sinds je weet dat het een SUV wordt, dan begrijpen we je best. Is je interesse daarmee echter net gewekt, dan hebben we nog wat nieuws voor jou. De nieuwe Espace krijgt namelijk een panoramisch glazen dak, en niet zomaar eentje…

Een kleine maand geleden werd officieel duidelijk dat er geen zekerheden meer zijn in autoland, of toch niet voor MPV’s. Toen liet de nieuwe Renault Espace namelijk zijn SUV-silhouet zien, terwijl dat model al vijf generaties en bijna vier decennia gezien werd als de koning der monovolumes. Er is echter een troostprijs, want Renault belooft dat je in de nieuwe Espace wel met z’n zevenen onverhinderd naar de lucht kan zitten turen. ’t Is toch iets…

Grootste zonnedak op de markt?

Het panoramadak dat die mogelijkheid biedt, is echter wel even het vermelden waard. Het gevaarte bestaat namelijk uit één doorlopend glaspaneel van 1,33 meter lang en 84 centimeter breed, waardoor het meer dan een vierkante meter aan zonlicht op de kruinen van jou en je gezin kan laten schitteren. Renault gaat zelfs zover om te zeggen dat het panoramadak “ongeëvenaard” is, wat doet vermoeden dat dit wel eens het grootste ééndelige dakvenster in autoland zou kunnen zijn. Wij vinden het alvast moeilijk om die bewering te ontkrachten dus deze krijg je van ons, Renault.

Renault Espace Panoramadak teaser 2023

Het bijgevoegde plaagplaatje toont trouwens ook een deel van het dashboard, en daar vinden we weinig verrassingen. Dat ziet er namelijk net zo uit als dat van de Austral, en ook op motorisch vlak zou de Espace sterk verwant worden aan zijn kleinere broertje. Dat geldt ook voor het algemene lijnenspel van buitenaf, al mag je rekenen op een iets langgerekter silhouet om plaats te bieden aan de derde zitrij. Zo beschikt de Espace als vanouds over zeven zitplaatsen, en zou zijn cabine ondanks de minder praktische SUV-vorm nog toch ruimer moeten zijn dan voorheen.

De Fransen maken meteen ook van de gelegenheid gebruik om de onthullingsdatum aan het licht te brengen: we maken kennis met de nieuwe Renault Espace op 28 maart.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités