Renault Espace kent z’n prijs: zoveel meer betaal je voor de ‘Grand Austral’

Renault Espace prijs 2023

Renault plaatst één van zijn meest veelbesproken modellen in de catalogus: de zesde generatie van de Espace. Dat is namelijk voor het eerst een SUV, wat er in essentie een soort ‘Grand Austral’ van maakt. De vraag is dus: wat moet je daarvoor bijbetalen?

Een drietal weken geleden kregen we het nieuws te horen: de MPV is officieel dood. Toen stak de stamvader van de monovolume, de Renault Espace, namelijk de witte vlag finaal in de lucht en trok hij met zijn zevenzits staart tussen de benen richting het SUV-kamp. Het gevolg was dat de Espace-naam verscheen op een auto die in essentie niet veel meer was dan een verlengde Austral, al kreeg die daardoor wel weer zeven zitplaatsen. Nu weten we ook hoeveel je daarvoor moet bijleggen.

Altijd als hybride

Renault parkeert de Espace namelijk in zijn configurator vanaf 43.900 euro, ongeacht of je het model bestelt met vijf of met zeven zitplaatsen. Voor dat geld krijg je de Espace mee als ‘Techno’ waarbij je meteen 19-inchvelgen, LED-koplampen, een uitgebreid Android-infotainmentsysteem, cruise control en parkeersensoren rondom meekrijgt. Daarboven staat de sportief getinte ‘Esprit Alpine’ voor 46.900 euro, die daar onder andere 4Control-vierwielsturing, LED-achterlichten en 20-inchvelgen aan toevoegt en de ‘Iconic’ werkt het plaatje voor 48.900 euro af met elektrische, verwarmde voorzetels, een 360°-parkeercamera en lederen bekleding. Iedere Espace wordt bovendien standaard voorzien van de 200 pk sterke full hybrid-aandrijflijn.

Renault Espace prijs 2023

Vergelijk je dat met de prijslijst van de Austral, dan zie je dat die al begint bij 31.800 euro. Dan krijg je de kortere SUV echter in het ‘Equilibre’-uitrustingsniveau, dat niet verkrijgbaar is voor de Espace. Als ‘Techno’ begint de Austral dan weer bij 34.300 euro en dan is de uitrusting gelijkaardig aan de basis-Espace op de motor en wat losse opties na, zoals een elektrische achterklep, het Safety Pack en een knappere basiskleur. Vink je die allemaal aan en voeg je er de E-Tech-aandrijflijn toe, dan kost je Austral 40.370 euro ofwel 3.530 euro minder dan de Espace.

De moeite waard voor een goed uitgeruste zevenzits SUV? Laat het ons weten in de comments!

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
John 00:07
Portrait de John

Ik vind het absoluut niet de moeite waard, maar dat denk ik over zowat elke auto die de laatste 3-4 jaar uitgebracht is. Ik heb 5 jaar geleden een stock-octavia(1.0) laten staan omdat die 20K kostte. De tweedehandse die ik vond (weinig KMs, 1.4) was nog eens 33% goedkoper. Je kan je dus wel inbeelden wat ik denk over een Octavia van 30K , een Austral van 34K of een Espace van 43K. Mocht ik nu een auto moeten kopen, dan kijk ik opnieuw tweedehands of misschien naar een Dacia Jogger. Voor mij ziet de auto-toekomst er weinig rooskleurig uit, als we naar volledig elektrisch gaan. De fabrikanten zien dat mensen hun auto's blijven kopen aan de huidige prijzen, de prijzen van de elektrische modellen gaan dus echt niet spectaculair dalen als we richting 2030/2035 gaan.

Wim Verhaegen 09:36
Portrait de Wim Verhaegen

Helemaal akkoord met John. Niet normaal wat ze nu vragen voor een nieuwe wagen met een motor uit een naaimachine. Maar ja, die salariswagens he...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités