Nieuwe Hyundai Pony Coupé is allesbehalve een elektrische sportwagen

Jammer maar helaas: Hyundai bouwt geen productieversie van zijn N Vision 74-conceptcar. Er deden namelijk even zo’n geruchten de ronde, maar daar blijkt nu niks van aan. In de plaats daarvan blazen de Koreanen diens inspiratiebron wel nieuw leven in, en dat doen ze op een lekker ouderwetse manier.

Sinds een dikke week zitten we bij Autofans op het puntje van onze stoel, want toen kwam er ons een wel heel hoopgevend gerucht ter ore. Zo werd er gefluisterd dat Hyundai zou werken aan een productieversie van zijn N Vision 74. Dat studiemodel verenigde Hyundai’s verleden met zijn toekomst door het knappe lijnenspel van de Pony Coupé Concept uit 1974 te combineren met de nodige sportiviteit en een elektrische aandrijflijn met een brandstofcel. Zover komt het jammer genoeg niet, al was Hyundai achter de schermen wel degelijk bezig aan een verrijzenis voor de Pony Coupé… Maar dan zonder het sportieve, het elektrische of het productierijpe gedeelte.

Eenmalige showcar

Dit is namelijk de nieuwe Pony Coupé Concept, en als die je bekend voorkomt is dat geen toeval. De auto werd namelijk gebouwd om er net zo uit te zien als het origineel uit 1974, en daarvoor spaarde Hyundai kosten noch moeite. Zo trommelden ze de oorspronkelijke designer, de inmiddels 84-jarige Giorgetto Giugiaro, ervoor op en gingen ze aan de slag met dezelfde materialen die je destijds op de conceptcar kon vinden. Dat geldt in zekere zin ook onderhuids, want daar schuilt er gewoon een 1.2-liter viercilindermotortje met een vermogen van 82 pk. Alles dus om het origineel eer aan te doen, want deze Pony Coupé Concept mag dit weekend staan blinken tussen de peperdure klassiekers op de prestigieuze Concorso d’Eleganza van Villa d’Este in Italië.

Hyundai Pony Coupe Concept 2023

Stiekem verdient de Pony Coupé Concept zo’n remake dubbel en dik, want het studiemodel speelt geen onbelangrijke rol in Hyundai’s verhaal. Zo was de conceptcar de inspiratiebron voor de Pony van 1975, het eerste onafhankelijk ontwikkelde massaproductiemodel van de Koreaanse fabrikant. De uiteindelijke Pony moest de sportieve vorm van de conceptcar echter wel laten varen omwille van de oliecrisis, en zo ging Hyundai dan maar budgetbewustere auto’s maken. Toch bleven de designers van het merk vaak teruggrijpen naar de kenmerken van de Pony Coupé Concept, kijk maar naar de scherpe lijnen van de Ioniq 5. Zo zien we toch nog een beetje Pony in Hyundai’s productiemodellen, ook houdt dit studiemodel het opnieuw bij slechts één exemplaar.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités