Fotospecial: 4x4 bezoek Ferme auberge de Soiry (Inor, Frankrijk)

4x4 Ferme auberge de Soiry (Inor)

Autofans had in April de kans om een offroadweekend in het noorden van Frankrijk mee te maken. We waren wel eens benieuwd wat er zo leuk kon zijn aan kleverige modder, steile hellingen en diepe waterpoelen. We trokken onze laarzen aan en trokken met onze camera in aanslag richting Inor om dit offraodgebeuren van dichter bij te gaan onderzoeken. Onze werkpaarden van dienst waren een Land Rover Defender G4 challenge en een Toyota Land Cruiser 100 V8.

Land Rover Defender G4

Ferme auberge de Soiry is een terrein gelegen in Inor, een klein gehucht in het Noorden van Frankrijk. Je bereikt het terrein vanuit Antwerpen na ongeveer 2 uur en 45 minuten rijden, vanuit Brussel is de trip iets korter, namelijk 2 uur en 25 minuten. Het is een zeer uitgestrekt terrein (180 hectare) dat vele verscheidene uitdagingen biedt. Je kan er  de strijd aangaan met dichte bossen, steile hellingen, zware modderpaden, vochtige grasvelden, droge zandwegen en diepe waterpoelen. Het is dus een parcours waar je je zeker niet snel zal vervelen. We moeten er misschien wel bij vermelden dat het een terrein is met een zekere moeilijkheidsgraad, goede voorbereidingen zijn  dus essentieel.

Toyota Land Cruiser

Wij hadden het geluk dat we gebruik konden maken van twee rasechte offroaders: Een Land Rover Defender G4 Challenge uit 2007 en een Toyota Land Cruiser 100 V8 met aangepaste veren. De Land Rover kon over modderbanden beschikken, wat zeker geen overbodige luxe is wanneer het terrein vochtig is. De Land Cruiser loste het gebrek aan deze moddersloffen op door een stevige dosis V8 kracht. Beide wagens waren uitgerust met een winch, dit is een apparaat dat aan de voorkant van de wagen vastzit en wordt gebruikt om de wagen los te trekken uit benarde situaties. We hebben het nut van deze apparaten aan de lijven kunnen ondervinden wanneer de Toyota op een bepaald moment tot aan de deuren vast zat in zeer dikke en kleverige modder. We hebben de twee winchen en de kracht van de motoren nodig gehad om de auto te kunnen bevrijden. De kennis en ervaring van de eigenaren waren in zulke situaties ook altijd van goudwaarde. We waren blij dat ze een deel van hun expertise op het gebied van differentiëlen en korte versnellingen op ons hebben overgebracht.

Winch

Na een dag hard te hebben gewerkt in onze vierwielaangedreven auto's trokken we naar het kasteel van Sedan om te overnachten. Op de weg door deze prachtige streek nabij Bouilllon viel onze mond meer dan eens open bij het zien van de prachtige landschappen waar we doorheen zoefden. Wanneer we uiteindelijk aan het kasteel kwamen was het echter vrijwel onmogelijk om ongezien te arriveren op de binnenplaats van dit pittoreske gebouw met onze besmeurde offroadmonsters. Na te hebben genoten van de overheerlijke franse keuken gingen we op tijd slapen om goed uitgerust te zijn voor dag twee van ons avontuur.

Kasteel Sedan

Tijdens de tweede dag van ons 4x4 uitstapje trokken we naar de andere kant van het offroadterrein. Hier vonden we een parcours dat op een zeer steile heuvel was genesteld. U mag ons op ons woord geloven dat het een erg eigenaardig gevoel is om zonder te mogen remmen en enkel op motorrem een glibberig pad naar beneden te rijden. Hiervoor moet je volledig vertrouwen hebben in de machine en mag je zeker niet in paniek schieten. Na nog enkele uren verder spelen op de steile helling was het weer tijd om huiswaarts te trekken. De conclusie van twee dagen in de modder te rijden was zeer positief. Offroadrijden is echt een heel leuk uitdaging en een mooie kans om met wagenbeheersing bezig te zijn. De streek rond Inor is prachtig en zeker een aanrader voor de echte offroadfans. We hebben onderaan in de galerij nog een selectie van leuke foto's geplaatst om nog een beetje meer een idee te geven van hoe het er allemaal uitzag.

Land Rover Defender G4 Challenger
Land Rover Defender G4

Tekst: Cristof Van Laer
Foto's: Cristof Van Laer & William De Vos

{{galerij}}

Derniers articles publiés

Commentaires (9)

Laisser un commentaire
Pieter Aertgeerts 22:07
Portrait de Pieter Aertgeerts

Voorlaatste foto is epic :)

Pieter Aertgeerts 08:47
Portrait de Pieter Aertgeerts

@B4: foto 2 en 3 niet gezien? :)

Karel 12:32
Portrait de Karel

dit is pas offroaden

isabeau penninckx 21:44
Portrait de isabeau penninckx

Iemand de gsm nummer van diene mens in inor ?

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités