Genève : Bugatti Veyron 'Blue Centenaire' 100th anniversery special

Bugatti viert dit jaar zijn 100e verjaardag en laat dat niet ongemerkt voorbij gaan. Het merk brengt een speciale limited edition uit van haar Veyron, genaamd 'Blue Centenaire'. Geruchten over het feit dat deze speciale editie over 1400pk zou beschikken en een topsnelheid van ongeveer 440km/h zou kunnen halen werden al snel de kop in gedrukt bij het bericht dat hij slechts even krachtig is als de 'gewone' Veyron en het dus moet stellen met slechts 1001pk. Meteen wordt dan ook duidelijk dat het bij deze Blue Centenaire helemaal niet te doen is om de extra kracht, maar eerder om het design.

Wel hebben de ingenieurs van Bugatti werk gemaakt van een kleine liposuctie want in totaal zou de Veyron zo'n 100kg lichter zijn geworden.

Dit resultaat is vooral te danken aan het gebruik van koolstofvezel en aluminium ipv staal. Daar waar de Veyron gewoonlijk te zien is in een two-tone kleur heeft Bugatti deze versie voorzien van één enkele kleur die dan wel op twee verschillende manieren is afgewerkt, mat en blinkend. De naam van de kleur is 'Bugatti Blue' en is perfect om als eerbetoon te dienen aan het merk. Rondom de wagen zijn her en der details afgewerkt met blinkend aluminium. Ook nieuwe items als parkeercontrole met achteruitrijcamera en LED's, die nu tot de standaarduitrusting van de Veyron behoren, zijn van de partij.

Niet alleen de buitenkant is extra speciaal, ook het interieur van de Blue Centenaire is uniek voor dit model. Het gehele interieur is afgewerkt in exclusief 'snowbeige' gekleurd leder. Het prijskaartje van deze Veyron bedraagt zo'n € 1.35 miljoen (excl. belastingen en eventuele transportkosten !!)

via motorauthority

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws