Genève : Technische details Aston Martin One-77

De AM One-77 heeft al vele rondjes gedraaid op de geruchtenmolen. Nu maakt het merk er eindelijk werk van om ons van enkele officiële details op de hoogte te stellen.

Deze nieuwe supercar zou het Britse merk op een heel ander niveau moeten brengen. Het chassis is in zijn geheel opgebouwd uit koolstofvezel en de centraal voorin geplaatste motor is een 7.3 liter V12 motor van Aston Martin met 700pk en 516Nm aan koppel. Speciaal voor de One-77 werd een nieuwe Sportshift versnellingsbak ontwikkeld. Keramische remmen rondom moeten voor voldoende remkracht zorgen en het compleet met de hand gevormde aluminium koetswerk is vederlicht wat de prestaties ten goede komt.

Voor de ontwikkeling van de One-77 heeft Aston Martin een technische samenwerking tot stand gebracht met twee bedrijven die in hun vakgebeid aan de top staan. Het ene, MTC, is gespecialiseerd in het analyserenen van auto technologieën en is tevens een specialist in 'dynamic simulation'. De tweede samenwerking betreft die met Cosworth, de legendarische motor ontwikkelaar. Chris Porritt, Programme Manager voor de One-77, meent dat de kans tot samenwerking met deze twee topbedrijven ervoor heeft gezorgd dat elke aspect van de wagen op het vlak van design en techniek tot het uiterste is gedreven.

“We wanted to create something that wows you as much when you see what’s under the skin as the exterior styling itself, explains Porritt. We started by identifying the most technologically exciting front-engined, rear-wheel drive cars in the world: those from the DTM race series. We then applied the principles and technology that feature heavily in their design and translated it to a road car application.”

via DR

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Nick 14:19
afbeelding van Nick

Nice!!

Pieter Aertgeerts 17:33
afbeelding van Pieter Aertgeerts

idd 'droom'car :)

Koen 11:48
afbeelding van Koen

On-ge-loof-lijk knappe auto!!!

tuningisart 11:53
afbeelding van tuningisart

prachtige gedetaileerde auto van Aston Martin.
veel overgenomen van de prachtige DB9, maar ook een geheel eigentijds design toegevoegd.
de voorkant is echt prachtig!
en zo gedetaileerd, de luchtinlaat loopt zelfs over in de koplampen!
prachtige auto en dit is absoluut mijn nieuwe droomauto!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws