Genève: Lotus Evora + Prijzen

op ons artikel kan ons tot veel aanzetten. De vraag naar wat en hoe het ging met de Evora van Lotus resulteert in dit artikel. De Lotus Evora Launch Editie die we hier te zien kregen zal verschijnen in beperkte oplage. Lotus zal er 450 van op de markt brengen. De 2+2 middenmotor krijgt de 3,5 liter V6 motor onder de kap. Die motor staat garant voor 280pk en 342Nm koppel. Het sprintje naar 100km/u trekt deze lotus in 5 seconden. Iets trager dus dan haar grote broer, de Exige S. Ook hier kon Lotus de CO2 uitstoot relatief inperken, namelijk tot 205 gram CO2/km.

Deze launch editie kan je kenmerken door haar bi-xenon koplampen, achteruitkijkcamera en Alpine Imprint sound systeem. De basiskleuren zijn Ardent red en Britisch green. Klanten kunnen eveneens de kleuren kiezen uit het verdere Lotus gamma. De prijs voor deze Evora zal in Europa gemiddeld 65.000 euro bedragen, al naargelang het land waar je in woont. De productie startte reeds, de verkoop gaat van start in Mei.

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Wim 18:57
afbeelding van Wim

ben benieuwd, europa S had ook meer inzetbaar moeten zijn voor dagelijks gebruik, maar dat viel flink tegen

VonStroke 07:48
afbeelding van VonStroke

Dit lijkt mij zeker meer inzetbaar voor alledaags gebruik. De Europa S heb ik nooit begrepen, niet mooi en marginaal luxueuzer dan een Elise.

Deze daarentegen heeft een interieur om van te smullen. Al ben ik nog niet zo overtuigd van de looks.

Katrien 12:38
afbeelding van Katrien

Wat is er mis met de Elise voor dagelijks gebruik. Die zetels zitten als gegoten.

Katrien 14:39
afbeelding van Katrien

Ben gaan kijken naar de Evora. Zoontje van 12 past niet op de achterbank. Misschien nog geschikt voor een kleuter zonder claustrofobie. Valt me dus zwaar tegen als 2+2.
Wat wel meevalt is de afwerking! In vergelijking met de Evora, is de Elise een Lada Sport.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws