Fiat Doblò is officieel

De vernieuwde Fiat Doblò was, al dan niet jammer genoeg, geen geheim meer voor ons. Maar vandaag heeft Fiat haar nieuwerd officieel bekend gemaakt. Dat deze Doblò moeders mooiste niet is weet Fiat ook wel. Het gaat hem in dit model nu ook eenmaal enkel om functie. En niet om de looks. Allesinds, dat hoop ik. Waarom ik dat hoop? Kijk eens naar de voorzijde. We zien een gigantische smoel met meer plastic dan het aantal legoblokken die X1 van drie dagen geleden nodig had. Maar met 790 liter bagageruimte en 1 ton aan laadvermogen begrijp je plots weer waarom mensen dit kopen. Daarnaast biedt het met zijn 2755mm grote wielbasis meer dan voldoende ruimte voor zeven volwassenen. Wil je meer ruimte, dan gooi je er twee zitplaatsen uit.

En hoewel het er allemaal wat lomp uitziet heb je binnenin weinig of geen gemis op vlak van snufjes. Je hebt de beschikking over automatische airco, navigatiesysteem, parkeersensoren, ABS, EBD, ESP, cruise control etc... Meer dan voldoende lijkt me.

Onder de kap koos Fiat voor vier introductiemotoren. Er werd gekozen voor 1 bezine en drie diesels. De benzinemotor is 95 paarden sterk. De 1.3 Multijet diesel is in drie varianten beschikbaar. Je kan kiezen voor 90pk, 105pk en 135pk. Allemaal worden ze standaard uitgerust met de start/stop-technologie en allemaal zijn ze gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Een automaat komt er in de toekomst.

Heb je met andere woorden een nieuwe lichte vrachtwagen nodig, dan heb je er vanaf december een goede optie bij.

 

Officieel: nieuwe Fiat Doblo

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 16:12
afbeelding van Wim

joy

audifiel 19:15
afbeelding van audifiel

Hij staat als wereldprimeur op het autosalon van Brussel in januari!

Peter 17:49
afbeelding van Peter

Wnner komt de Cargo JTD automaat?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws