De Citroën DS4 laat zich zien

Citroën DS4Nissan pakte uit met de extravagante Juke en ook Mini heeft haar Countryman klaar staan. Citroën kan dus niet anders dan reageren en doet dat met haar splinternieuwe DS reeks. Het is de DS4 die de eer krijgt de concurrentiestrijd aan te gaan. De DS4 zal zowel in driedeurs als in vierdeurs variant te verkrijgen zijn en wordt gebouwd op het platform van de C4. Hoewel dat hetzelfde platform is schillen de afmetingen. Zo is hij breder maar korter dan de huidige C4.

Dat de DS4 zijn boter haalde bij zijn kleinere broer, de DS3, is geen publiek geheim. Citroën wil een exentrieke en meer premium lijn uitwerken. Herkenbare kenmerken zijn de grille, koplampen, badges en de kofferlijn.

Citroën DS4

Onder de kap zou de DS4 het grotendeels overnemen van de huidig bollende C4 reeks. Er zou wel een hybride versie in de maak zijn, al dient de toekomst daar nog zekerheid over te brengen. Het hybrideconcept zou de elektrische motor aanstellen voor de achterwielen, de dieselmotor ontfermt zich over de voorwielen.

De DS4 zou in het voorjaar van 2011 bij de dealer moeten staan. Later dat jaar zal Citroën het derde model in de reeks voorstellen, de DS5.

Citroën DS4

Citroën DS4

Citroën DS4

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 22:11
afbeelding van Quin

Hun stijl gaat erop vooruit, mooie Citroën;)

B4 20:05
afbeelding van B4

Een beetje hoog op poten maar voor de rest lekker!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws