Live in Genève 2010 : Renault Mégane CC

Renault maakt op het autosalon in Genève het mooie weer met haar allernieuwste vierzits coupé-cabriolet. De vorige generatie van deze Mégane CC werd als eerste voorzien van een hard cabrio dak.

Ook deze nieuwe versie zet die trend weer verder. De Mégane CC krijgt vooraan dezelfde styling mee als de coupé. Vanaf de B-stijl lijkt geen enkele koetswerklijn overeen te komen met de andere modellen uit het Mégane gamma. Renault is er mijns inziens wel in geslaagd om het ietwat bombastische achterwerk van de vorige Mégane CC lichtjes te temperen. Waarom ze niet voor een uit dak uit drie panelen hebben gekozen, wat leidt tot een evenwichtigere look en vooral een lichtere achterpartij, blijft een raadsel.

Renault Mégane CC

Het dak is net zoals bij de vorige Mégane CC opgebouwd uit twee glazen panelen, wat het interieur zeer ruimtelijk en licht maakt. Dat interieur is er qua styling sterk op vooruit gegaan. Het dashboard is volledig hetzelfde als dat van de Mégane Coupé, wat op zich niet echt een straf is. De gebruikte materialen zijn van een opmerkelijk betere kwaliteit dan in de vorige Mégane CC.

Renault Mégane CC

Qua motoren biedt Renault een ruim aanbod  in zowel diesels als benzines. Een 1.6 16V met 110pk, 1.4 TCe 130 pk  en een 2.0 16V die goed is voor 140 pk voor de benzinerijders. De dieselaars kunnen ook genieten van de open hemel met een dCi 110 DPF, een dCi 130 DPF en een dCi 160 DPF. Wat meteen opvalt is dat er een gebrek is aan enkele echt krachtige motoren. Kenmerkend voor een coupé-cabriolet is dat hij door zijn hogere gewicht vaak makke prestaties neerzet. Ik vrees dat dat voor deze nieuwe Mégane CC, afgezien van de dCi met 160pk misschien, niet anders zal zijn.

Renault Mégane CC
Renault Mégane CC
Renault Mégane CC

U kan de nieuwe Mégane CC van juni bij de dealer gaan ontdekken!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws