Live in Genève 2010 : Ford Focus en Focus Clipper

Bij onze vrienden van Ford kunnen we de gloednieuwe Focus gaan ontdekken. Vanaf de lancering is dit nieuwe model verkrijgbaar in 5-deurs en in break formaat. Die break krijgt naar goede gewoonte bij Ford de naam Clipper mee.

Het design van deze vernieuwde Focus is nog steeds in de lijn van het Kinetic design. Het wordt volledig ten top gedreven door de laag uitgesneden grille en de mooi afgeronde wielkasten. In de flanken moet een de lijn die loopt van de voorwielen tot aan de koffer de sportiviteit van deze nieuwe Focus benadrukken.

Ford Focus (2010)

Deze nieuwe generatie Focus moet voor Ford vooral een meer premium model worden. Ze willen duidelijk meer gaan meespelen op hoger niveau tussen wagens als daar zijn de Audi A3. Onder de motorkap liggen een heel aantal benzine en dieselmotoren. Voornamelijk met vier cilinders. De door Volvo geïntroduceerde PowerShift automaat zal eveneens verkrijgbaar zijn in de nieuwe Focus.

Ford Focus (2010)
Ford Focus (2010)

De nieuwe Focus Clipper is eveneens te bewonderen op de stand van Ford.Het design van deze nieuwe stationwagen is minder sportief dan dat van 5-deurs. Hij oogt veel volwassener dan zjin voorganger en heeft zelfs iets weg van de grotere Mondeo Clipper.

Ford Focus Clipper (2010)
Ford Focus Clipper (2010)
Ford Focus Clipper (2010)

De eerste leveringen van deze nieuwe Focus zijn gepland voor het begin van 2011.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 18:36
afbeelding van Anonieme gebruiker

wat wennen zeker ? alhoewel het vorig model (vooral de lichten ) mooier waren !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws