Live in Genève 2010 : Renault Wind

Ben je ook op zoek naar een klein en waanzinnig vreemd ding op vier wielen, maar heb je het tot op vandaag nog steeds niet gevonden? Wel dan stopt hier je zoektoch! Renault is namelijk vastberaden om haar op de Twingo gebaseerde Wind in productie te laten gaan.

Al bij al vallen de looks van deze mini roadster nog wel best mee. Over 'mini' gesproken, dit model zou nog wel eens best een concurrent kunnen zijn voor de MINI Roadster. Al zal hij daar nog wel wat meer power onder de motorkap moeten krijgen aangezien deze laatste voorzien is van de MINI Cooper S motor met 184pk.

Renault Wind

Het dak van de Renault Wind is erg speciaal en eerder uniek te noemen. Enkel de Ferrari 575 SuperAmerica deed dit kunstje al eerder. Het glazen dak scharniert als het ware op de bovenrand van de achterruit en wordt na een draaibeweging van 180 graden netjes opgeborgen onder de achterklep. Op die manier brengt Renault een verbetering aan de constructie van de Ferrari aan. Bij deze was het bij gebrek aan afdekking vna de onderkant van het dak niet echt aan te raden je wagen in open configuratie ergens te parkeren.

Renault Wind
Renault Wind
Renault Wind

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Alex 18:24
afbeelding van Alex

kvind het er nog best goe uitzien. met de juiste motor onder de kap waarschijnlijk nog best een tof bakske. het interieur ziet er wel een beetje cheap uit op foto, al zal da wel nodig zijn om het product enigzins betaalbaar te maken...

M. Wang 12:15
afbeelding van M. Wang

Renault had beter de 1.5dCi 110pk mét 6-manueel meegegeven, en de TCe of 1.6 wegedaan. Ten eerste de "ecologischer", ten tweede verbruikt zeker pak minder dan de benzine die verbruiken namelijk veel te veel naar mijn goesting, +/-8 liters per 100km..en dat voor een 1.2TCe, ten derde, tzou veeeeeel meer verkopen hier, ten vierde een "groene label" halen met een dci zou geen probleem mogen zijn, aangezien de verdomde mini cabrio diesel 15% overheidskorting krijgt, renault moet "groene diesel" erin planten!!!! Belgie zal altijd diesel land blijven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws