Live in Genève 2010: Jaguar XJ(L)

De grootste blikvanger, letterlijk en figuurlijk, was de vernieuwde XJ op de stand van Jaguar. De nieuwe limo vormt een stijlbreuk met alles wat tot nog toe de letters XJ op de koffer gekregen heeft, en moet de grote Jag opnieuw voldoende competitief opstellen tegenover het gekende establishment à la Mercedes S-klasse, Audi A8, BMW 7-serie, etc. 

De XJ werd getekend door Ian Cullum en is op zijn zachtst gezegd nogal controversieel vormgegeven. Niet iedereen zal daarom direct gecharmeerd zijn door het nieuwe design, maar toen ik onlangs zo'n zwarte kat zag passeren op de buitenring van Brussel moest ik toch behoorlijk mijn ogen uitkijken. De XJ heeft nog steeds zijn kenmerkende aluminium constructie en is dankzij een pak andere gewichtsbesparingen nog steeds de lichtste in zijn klasse. Minder gewicht staat nog altijd garant voor een snediger weggedrag, betere prestaties en minder verbruik. De eerste reviews zijn dan ook uitermate lovend. 

a-autosalon-geneve-jaguar-2
a-autosalon-geneve-jaguar-3
a-autosalon-geneve-jaguar-4

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mineraal 17:56
afbeelding van Mineraal

Wat een ongelooflijk prachtige creatie is dit!!! Ik zou geen seconde twijfelen als je de huidige generatie limousines ziet nu. Allemaal stuk voor stuk tam, mak en saai... Of hoe grijs kan een muis worden? Maar dit steekt er gewoon zover boven uit.. AF!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws