Duidelijk beeld van de CLS (2011)

De manieren die constructeurs hanteren om wagens kost wat kost geheim te houden, je kan het zo gek niet bedenken. Ook de shoot van de foto's die bij de lancering vrijgegeven worden, vinden meestal plaats op geheime locaties waar geen hond iets te zoeken heeft. Althans, dat veronderstelden we. Want Mercedes had blijkbaar geen zin al te veel moete te doen voor de fotoshoot van de CLS. Ze vonden er niet beter op dan net buiten de fabrieken in Stuttgart een paar fotografen los te laten op de nieuwe CLS, en dat heeft uiteraard spyshots tot gevolg.

Dat maakt dat we de eerste duidelijke foto's zien van de allernieuwste CLS, die volgend jaar te koop zal zijn. Een nieuwe grille en een extra lijn in de snuit zijn de voornaamste zaken die we kunnen opmerken. Beide kenmerken zagen we eerder ook op de nieuwe R-klasse. Ook achteraan werden de lichten hertekend en zijn ze duidelijk te onderscheiden van de vorige generatie.

Onder de kap zullen we de selectie V6 en V8 motoren terugvinden, uiteraard ook met BlueEfficiency technologie. De top CLS zal de 544 pk sterke CLS63 AMG worden.

Grote concurrent voor deze generatie zal de nieuwe Audi A7 worden en het GranCoupe concept die BMW in Shanghai voorstelde. De nieuwe CLS zal te zien zijn in Parijs in oktober.

Mercedes CLS 2011
Mercedes CLS 2011
Mercedes CLS 2011
Mercedes CLS 2011
Mercedes CLS 2011

Noticias Automotive

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 17:21
afbeelding van Wim

veel LEDjes, maar wel mooi

Burn 19:41
afbeelding van Burn

Eik, te lang en zoals elke Mercedes vanachter _veel_ te hoog. Gaat is wa verder van u scherm staan... pcies nen uitgerokken Jetta.

ChristopheVA 12:57
afbeelding van ChristopheVA

@Burn Ik ga akkoord.
De achterkant vind ik niet zo mooi, geef mij maar de BMW variant!

Saffredi 22:52
afbeelding van Saffredi

Hm, ik kan er naast zitten, maar het lijkt er op dat de gemiddelde leeftijd van diegene die negatief gereageerd hebben onder de 35 ligt.

Zulke reacties verbazen mij dan ook niet. Dit is een wonderschone auto, die met wat toeters en bellen (AMG Sport Pakket, vol lederen interieur, APS Command, panoramadak, metallic lak, etc) ruim over een ton kost.

Dus, hoogstwaarschijnlijk buiten bereik van de critici die hier hun reactie geven. Deze auto is bestemd voor een geheel andere doelgroep: de succesvolle 35er die zijn zaakjes goed in orde heeft, niet alleen met zijn hart maar ook met zijn volle verstand koopt, en niet als een puber nog steeds wil racen op de A2 of A16.

Al met al, een superbe en superieure auto! Lees ook even ''the raving review'' over deze auto van Jeremy Clarkson (TOPGEAR)!

Ps. Op 18-09-2010 ga ik hem als één van de eerste bestellen in Nederland :) levering verwacht in januari 2011!!!

Pieter Aertgeerts 23:48
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@ Saffredi, je eerste reactie lijkt me wat kort door de bocht. Ik las net je andere reactie, waarin je zegt dat BMW een simplistisch interieur aanbiedt met een kwaliteit dat moet onderdoen voor Audi en Mercedes. Met alle respect, maar reed je in de laatste generaties BMW? Een interieur saai maken doe je zelf, dat hangt af van kleurcombinaties. Maar aan de kwaliteit van BMW kunnen weinigen tippen (of moet toch zeker niet fel onderdoen voor Mercedes)

Je hoort ons hier geen vergelijkingen maken met de andere twee Duitsers, dit is enkel om de looks van de CLS van Mercedes, waar men hier een reactie op geeft. En als iemand die lelijk vindt, is dat zijn volste recht.

En Mercedes goed? Zonder twijfel, ze staan niet voor niets mee aan de top. Maar dat maakt BMW noch Audi slechter.

In België koopt de succesvolle 35er trouwens niet bij Mercedes, wel bij de andere twee Duitsers. Hier heeft Mercedes een 'ouder' imago.

Wel van harte met je aankoop, laat ons zeker even weten hoe hij is! Bedankt voor je reactie.

Anonieme gebruiker 03:27
afbeelding van Anonieme gebruiker

ik vind wel een hele grote verandering in een x
de vorige vond ik veel mooier de cls63 amg is mij favoriete car
meschien als die amg pakket is dat het er dan better uit ziet...

Ivo 00:13
afbeelding van Ivo

Facelift van de VW Passat ?

Anonieme gebruiker 12:07
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ikzelf vind het een prachtige wagen, nog mooier dan de vorige want op foto kan je nooit de stroomlijning niet zien. Heb hem in het echt gezien!!!!

Wat de negatieve reacties betreft, wel dit is waarschijnlijk door zelf nog nooit met zo'n wagen gereden te hebben maar daar wil ik wel aan toevoegen dat de cls in zijn segment gewoon buitengewoon is.

Andere merken zijn ook mooi en je hebt er bij die minder mooi zijn maar je moet het concept in zijn geheel zien. Hier heeft de cls wel geen concurrentie in jaren gehad.

En de Passat is zeker een zeer slechte vergelijking.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws