AMG sausje voor de CL 63 en CL 65 AMG

Na de update van de CL line-up stelt Mercedes nu ook naar goede gewoonte de AMG versies van hun grootste coupé voor. Twee versies waarvan de kleinste gebruik maakt van de nieuwe 5.5 liter direct ingespoten twin turbo V8.

Ook Mecedes ontsnapt dus niet aan de turbo gekte die de laatste jaren dik in opmars is, de CL 63 krijgt op die manier een mooie 536 pk mee en net geen 800 Nm koppel. Waarden die goed zijn om in 4.4 seconden aan 100 km/u te zitten en de elektronische begrenzing van 250 km/u te halen. Ga je voor het AMG Performance Pack krijg je er nog eens 27 pk bij en wordt de begrenzing opgetrokken naar 300 km/u. Om de kracht over te brengen staat hier een nieuwe zeventraps AMG Speeshift transmissie in om alles in goede banen te leiden. Zoals bekend is deze instelbaar in comfort, sport en maual modus.

 De CL 65 doet nog een schepje bovenop de CL 63, zo beschikt hij al standaard over de verhoogde begrenzing, iets wat een verademing moet lijken gezien de cijfers die de 6.3l ongeblazen V8 voor kan leggen. 621 pk, 999 Nm koppel en het sprintje naar de 100 km/u legt de CL 65 2 tienden sneller af dan z'n kleine broertje. Bij de klassieke 6.3l V8 hoort nog de vijftraps AMG speedshift die op dezelfde manier instelbaar is als de zeventraps in de CL 63.

Het uiterlijk werd onder ahnden genomen met nieuwe bumpers voor en achter en de bekende AMG velgen. Binnenin krijgen de AMG CL's standaard de AMG premium lederen bekleding, sportstuur met aluminium shiftpaddles, AMG tellerpartij met racetimer en volledig instebare sportstoelen mét massagefunctie.

Mercedes-Benz CL 63/65 AMG
Mercedes-Benz CL 63/65 AMG
Mercedes-Benz CL 63/65 AMG
Mercedes-Benz CL 63/65 AMG

via: egmcartech

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 18:54
afbeelding van Wim

über coupé

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws