Eerste foto's: Lotus Evora S

Twee pippo's uit het Lotus kamp lieten hun emailconversatie uitlekken, wat ervoor zorgde dat vandaag iedereen op de hoogte is van de komst van een Lotus Evora S en Evora Auto. Lotus zal beide wagens, naast nog een andere nieuweling, voorstellen op de autoshow in Parijs in september. In de mail stond ook nog dat de nieuwe Evora's vandaag, morgen en overmorgen hun laatste rondjes zullen draaien op de Nurburgring. Reden genoeg dus voor spotters om hun tent te pakken en naar Duitsland te fahren.

De eerste foto's van de Evora S staan nu online. Het zal de hardcore variant worden van de Evora, een in standaard uitvoering al indrukwekkende verschijning. De 3.5 liter V6, nog steeds uit het Toyota kamp, zal uitgerust worden met een supercharger. Dat wil zeggen dat de Evora S  over meer dan 350 pk en 400 Nm koppel beschikt.

Met zulke cijfers sprint de Evora S naar 100 km/u in minder dan vijf seconden, de topsnelheid ligt op 280 km/u. Dat er ooit een supercharger in de Evora ging komen, was reeds lange tijd gepland. De Evora werd destijds zodanig ontworpen dat er tussen de cilinders nog een supercharger geplaatst kon worden. Daardoor hoeft Lotus de supercharger niet 'op' het blok te plaatsen, wat het (reeds beperkte) zicht naar achter kan belemmeren.

Visuele aanpassingen zouden minimaal zijn, alleen een nieuwe diffusor zou het verschil maken. Prijs van de Evora S zou rond 75.000 Euro liggen.

Lotus Evora S

Lotus Evora S

Lotus Evora S

Lotus Evora S

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 14:31
afbeelding van Wim

stond vorige week één in mijn straat, echt mooie lijnen

Xint 14:09
afbeelding van Xint

Ah Wim, dus we wonen in dezelfde straat! :')

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws