Porsche 911 Speedster voor Autosalon van Parijs

Bij Porsche willen ze ervoor zorgen dat het einde van de zomer zeker niet minder heet wordt dan hij de voorbije maanden al is geweest. Op het autosalon van Parijs van volgende maand stellen ze namelijk de nieuwe 911 Speedster voor aan het grote publiek. Ook mede als (één van de) laatste eerbetuiging(en) aan de 997 die aan het einde van 2011 zal worden vervangen door de gloednieuwe 991. Samen met enkele details over deze 911 Speedster doen nu ook deze veelbelovende fotoshopbeelden de ronde.

Porsche 911 Speedster

Porsche tracht met deze 911 Speedster de geest van de klassieke 964 Speedster te doen herleven en als we de foto's mogen geloven gaat het hen nog lukken ook. Enkele van de specifieke designkenmerken zijn beslist de iets kortere voorruit en de bredere heupen. Wat ook niet ontbreekt bij de nieuwe Speedster zijn de bulten achter de voorstoelen.  Verder werd ook al bekend gemaakt dat er slechts 100 exemplaren zullen geproduceerd worden, wat dus wil zeggen dat deze Speedster een echte collector's item zal worden doorheen de jaren. En om het de klanten gemakkelijk te maken zullen al deze 100 exemplaren in slecht één enkele kleurencode worden afgeleverd  wit met blauwe accenten. Very retro!

Over de uitrusting van de 911 Speedster is ook al één en ander geweten. Zo zal deze worden voorzien van Porsche's keramische remmen (PCCB) en het Porsche Active Suspension Management systeem (PASM). Ook de  PDK-versnellingsbak met dubbele koppeling mag niet ontbreken. Onder de motorkap vinden we dezelfde motor terug als in de Carrera S, maar dan voorzien van een powerkit die het vermogen naar 408pk tilt.

Voor meer info en foto's is het wachten tot de officiële voorstelling op het autosalon van Parijs van volgende maand.

Porsche 911 Speedster

via TeamSpeed.com

 

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ThV 09:07
afbeelding van ThV

niet lelijk maar het aantal 911 varianten begint een beetje uitgemolken te worden...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws