Concept: Volgende generatie Ford Focus ST

Ford heeft bevestigd dat het volgende maand op het autosalon van Parijs een concept zal voorstellen van een nieuwe snelle Focus. Verwacht wordt dat dit model een idee zal geven van het design dat Ford de volgende generatie voorwielaangedreven Focus ST wil aanmeten. Een andere verwachting is dat deze ST  door een viercilinder met turbo zal worden aangedreven. Die zou om en bij de 250 pk leveren, wat een stijging van 25 pk tegenover de onlangs geannuleerde ST zou betekenen.

Vorige week nog kwam Ford met het nieuws dat de huidige 2.5 liter grote vijfcilinder, die de huidige ST en RS aandrijft, uit productie zal worden genomen. Reden is het niet kunnen voldoen aan de Euro5 norm die vanaf 1 januari geldt.

Heel veel informatie over die 'nieuwe snelle' Focus is er nog niet. Al gaf Ford wel mee dat er onder de kap de EcoBoost technologie zou schuilen. Ondanks het saaie imago van eco-modellen, zou de Focus wel een plezier blijven om te rijden.

Ford stelt eveneens de productiemodellen van zijn nieuwe vijfdeurs Focus voor in Parijs, deze zouden we kunnen verwachten in de showrooms vanaf maart 2011.

Concept Ford Focus
Concept Ford Focus

Via Autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 14:07
afbeelding van Wim

uitkijken geblazen!

Vish 15:50
afbeelding van Vish

die voorbumper trekt op geen kloten. achterlichten ook niet.

Spijtig.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws