Officieel: Lotus Evora S

We hadden al een lek in de correspondentie, maar nu hebben we ook meer gegevens over de Lotus Evora S. Standaard is de Evora goed voor 280 pk, de Evora S gooit er 70 pk bij en komt uit op 350 pk en 400 Nm maar daar blijft het niet bij.

Een Sport-knop zorgt voor een snellere gasrespons een een aanpassing van de uitlaatklep. Ook gaat het maximale toerental omhoog, terwijl ook de Dynamic Stability Control-instellingen gewijzigd worden. Betere remmen zorgen ervoor dat je alles goed gestopt krijgt, een aangepast uitlaatsysteem zorgt voor wat meer lawaai.  De Lotus-CEO verwoordt het als volgt: 'It’s the next level of Evora experience. It communicates with you better, the suspension setting has been fine tuned for added power and control so it responds even more to direction. It’s an instinctual car, the experience is pure.'  

**Toch is de Lotus Evora S 87 kg aangekomen.  De wagen weegt tegenwoordig 1437 kg. Een 0-100 lukt in 4,8 seconden (wat net evenveel is als een BMW Z4 35is). De topsnelheid van deze Evora S is 278 km/u. Het verbruik ligt op 10,0l/100 km in gemengde cyclus (CO2-uitstoot bedraagt 239g/km). 

 Nieuw is ook het Intelligent Precision Shift (IPS) als optie, een automatische zesbak waarmee Lotus hoopt een breder doelpubliek aan te spreken, vooral in Azië, Amerika en het Midden-Oosten. Gek genoeg weegt de automaat volgens het persbericht slechts 1.436 kg, een kilootje minder dan de manuele versie dus. De prestaties zijn iets minder, in 5,5 seconden van 0 naar 100, een top van 250 km/u. ook het verbruik ligt lager, met 8,8l/100 km (CO2-uitstoot bedraagt 208 g/km).

Officieel: Lotus Evora S
Officieel: Lotus Evora S
Officieel: Lotus Evora S
Officieel: Lotus Evora S

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 10:30
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Jammer van de zware automaat. Zeker de reden daartoe is wat vreemd, namelijk mainstream...

Wim 13:00
afbeelding van Wim

Evora S handbak en Evora IPS(280pk) dacht ik, de "S" heeft trouwens een supercharger(volgens Autocar) maar dat heeft Lotus vergeten te melden :)

Anonieme gebruiker 18:47
afbeelding van Anonieme gebruiker

Een lotus met een automaat? :|

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws