Opel GTC Paris Concept: Sculpture in Motion

Goed, het is niet de definitieve versie van de Astra GTC, maar mits wat verbeelding heb je hem zo voor je staan. Met deze wagen toont Opel de volgende stap in het Astra-aanbod, de driedeurs-coupé. Net zoals bij de vorige generatie zal deze een afwijkende daklijn vertonen ten opzichte van het vijfdeursmodel. Met zijn 4,46 m lengte vormt hij de ideale compacte coupé.

Het lijnenspel in profiel bezorgt hem volgens Opel een ideale spanning die je ook terugvindt bij een sprinter. Vooraan werken LED-strips de koplampen af, achteraan zijn de units één en al LED. Onder de kap van deze GTC Paris vinden we een 2.0 Turbo, die in het productiemodel bovenaan het gamma terug te vinden zal zijn. Een vermogen van zowat 300 pk is daarbij niet uit de lucht gegrepen. Een plaatsje lager zullen we een 1.6 Turbo met 210 pk terugvinden, net genoeg om de Golf GTI de baas te kunnen.

Een gereviseerd chassis en verbrede sporen zorgen voor een pure wegbeleving. Ook krijgt de GTC Paris alvast een elektronisch sperdifferentieel mee, naast een HyperStrut-ophanging vooraan. Dat laatste is er vooral om met het hoge vermogen om te kunnen en torque steer tegen te gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 10:32
afbeelding van Anonieme gebruiker

Lijkt verdacht veel op de renault megane coupe als je het mij vraagt
weinig eigen inbreng in deze wagen
pure kopie

Kenny 12:41
afbeelding van Kenny

Ziet er knap uit, maar het productiemodel laat nu toch lang op zich wachten..
Geef mij dan toch maar de Mégane Coupé :-)

Ivo 22:31
afbeelding van Ivo

Pure kopie Renault Mégane ??
Correctie, dan moet je toch weten dat de helft v.d. merken in dit segment, van Seat tot Renault, het oude (en huidige) model Astra GTC van Opel gekopieerd hebben.

Anonieme gebruiker 20:01
afbeelding van Anonieme gebruiker

Mégane is een stuk plastiek ( binnenwerk is fisher pric achtig )
En idd , de astra is ook een coupé , maar dan één met klasse en gene rommel........

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws