Citroën Lacoste Concept: Fun on the beach

Citroën Lacoste Concept: Fun on the beach

Voor de thuismatch op het Salon van Parijs bundelde Citroën de krachten met lifestylemerk Lacoste voor deze Lacoste Concept. Een luchtige open conceptcar met meerdere trekken van succesvolle Citroëns uit het verleden en hier en daar wat speelse details. De open constructie, het ontbreken van deuren en dak doet meteen denken aan de Méhari van eind jaren '60.

Dat zorgt ervoor dat de inzittenden dichter bij de natuurelementen zitten en autorijden puurder ervaren. Binnen prijkt een stuur met twee spaken, zoals we bij de vroegere Citroëns uit dezelfde jaren '60 en '70 terugvinden. Binnenin komt ook de inbreng van Lacoste naar boven. De witte gewatteerde stof en groene biesjes refereren naar het merk met de groene krokodil in het logo. Ook de ankerpunten van de veiligheidsgordels verwijzen naar de typische halsuitsnijding van de Lacoste-polo's.

Citroën wil met de wagen dichter bij de natuur staan, ze doet dat door de wagen aan te passen aan de natuur zodat die de natuur minimaal schaadt. Daarom bouwt Citroën ook de drie-cilinder benzinemotor in het vooronder van de Lacoste Concept. Benieuwd welke stijlkenmerken het zullen halen in een eventueel productiemodel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie