Greentech is Skoda's minder extreme Greenline

Skoda zal op het salon van Parijs haar hele gamma Greenline-modellen tonen. De Fabia hatchback met 1.2 TDI-motor verbruikt 3,4l/100 km en stoot 89 gram CO2 per kilometer uit, de verbeterde Octavia met de 1.6 TDI is goed voor 99 gram per kilometer. Daarom is er een plaatsje boven de Octavia Greenline en dat gaat Skoda opvullen met een Greentech-reeks, iets wat je kan vergelijken met de Bluemotion Technology-modellen van Volkswagen.

Hierbij krijgen de wagens wel banden met een lagere rolweerstand en een langere eindoverbrenging maar moeten ze verdere aanpassingen als een gestroomlijnde onderkant en een verlaagd onderstel missen. Met de kleinere aanpassingen komt de comfortabelere Octavia Greentech aan 109 gram CO2 per kilometer.

Ook de Superb krijgt een nieuwe motorisatie mee. Een Superb Greenline was er al, maar die maakte nog gebruik van de oude 1.9 TDI met pompverstuivers. Nu krijgt deze dus de 1.6 TDI, waarbij hij slechts 4,4l/100 km verbruikt. De uitstoot ligt daarmee op 114 gram CO2 per kilometer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws