Officieel: Kia Picanto 2011

Bij Kia halen de officiële beelden de spyshots in. Ik wilde net spyshots online zetten toen ik op dit persbericht stootte. Kia lanceert de Picanto officieel op het salon van Genève maar laat nu al de eerste beelden los.

De huidige Picanto gaat al sinds 2004 mee en dus was het tijd voor verandering. De nieuwe Picanto komt er in drie- en vijfdeursvariant, terwijl het uitgaande model enkel in die laatste versie verkrijgbaar was. Designer Peter Schreyer, eerder verantwoordelijk voor de Sportage en Sorento tekende de kleinste Kia. We zien trekken van grotere broer Venga in de neus en achteraan.

Voor de motoren mag Kia gaan neuzen in de organenbank die het merk deelt met Hyundai. Daarom verwachten we een 1.1 of een 1.2 in het vooronder met vermogens tussen de 68 en 85 pk. De CO2-uitstoot zou daarbij onder de 110 g/km blijven. Later zou ook een 1.0 driecilinder volgen om de concurrentie met de iQ, en de Aygo/ 107 / C1 drieling aan te gaan. Die motor zou goed zijn voor 69, 80 en zelfs 110 pk dankzij een turbo. Halfweg dit jaar moet de Kia Picanto bij de dealers verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws