Hyundai Veloster: de laatste teaser?

Volgende week opent de autoshow in Detroit haar deuren. Op dat salon zal Hyundai haar nieuwe betaalbare coupé lanceren, de Veloster, waarvan ze vandaag de (waarschijnlijk) laatste teaser instuurden. Intern wordt hij nog FS genoemd. Hij zou over de stijl van een coupé beschikken in combinatie met het nut van een hatch. Hyundai noemt het een 'Utility Coupé'. De prijs zou tussen die van de Mégane Coupé en Volkswagen Scirocco liggen.

Het concept waarop deze Veloster geïnspireerd is, werd voorgesteld in 2007. Hyundai maakt immers bekend de hele wagen herdacht te hebben. De rode draad blijft dezelfde, maar bijna alle stijlelementen werden hertekend.

Zo krijgt de nieuwe Veloster de nieuwe familieneus, een nieuw setje achterlichten en een strakkere lijn. Ook binnenin zou alles herdaan zijn. Zo zou hij het instrumentenpaneel van de i40 overnemen. Uiteraard krijgt hij ook de LED verlichting mee, kan je kiezen voor een panoramisch dak, een premium geluidsinstallatie en keyless start&go. Wat fancy toestanden dus.

Onder de kap zou geen 1.6 liter maar een blok met directe injectie schuilen. Dat blok zou beschikbaar zijn in twee varianten. De krachtigste variant is gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak, de zwakkere variant wordt voor het eerst gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling. Die nieuwe koppeling zou vijf tot zes procent zuiniger moeten zijn dan zijn manuele naaste.

Hyundai Veloster 2012

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 20:24
afbeelding van Anonieme gebruiker

Prijs verschillend tussen de Mégane RS en de Scirocco? Is het dan niet de Mégane Coupé?

Edit: Klopt - Aangepast.

DRIVR.be 15:53
afbeelding van DRIVR.be

Opgelet:

"Onder de kap zou geen 1.6 liter maar een blok met directe injectie schuilen."

Inderdaad, een 1.6 mét directe injectie (140pk) en later ook een turboversie met 210.

"De krachtigste variant is gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak, de zwakkere variant wordt voor het eerst gekoppeld aan een versnellingsbak met dubbele koppeling."

Beide motorisaties zouden later met beide bakken te krijgen zijn; en dat is dus een manuele zesbak of een zestrapsautomaat met dubbele koppeling. De autobak komt evenwel een jaartje later, niet eerst.

Tenzij de Koreanen nog van gedacht veranderen, welteverstaan;)

Pieter Aertgeerts 16:09
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ken,

"Initially, the FS will be available with two different 1.6-litre engines. The more powerful unit is a 138bhp/123lb ft direct injection GDI motor, which comes hooked up to a six-speed manual gearbox.

The 130bhp/117lb ft engine uses conventional multi-point injection and is connected to Hyundai’s first dual-clutch transmission. Company engineers expect five to six per cent better economy than would be achieved with a manual ’box."

dixit autocar.co.uk

DRIVR.be 16:33
afbeelding van DRIVR.be

Trust me.

Mesoerrie 17:51
afbeelding van Mesoerrie

"Hij zou over de stijl van een coupé beschikken in combinatie met het nut van een hatch. Hyundai noemt het een 'Utility Coupé'."

Dus gewoon een 'lifestyle' hatchback... man man man 'Utility Coupé', wat gaat er nog allemaal verzonnen worden

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws