Officieel: Fiat Freemont (2011)

Dat hij er kwam wisten we al, het was alleen de vraag in welke mate Fiat de Chrysler naar haar hand ging zetten. Het is gelukkig geen copy-paste, want naast de nieuwe badge zijn er nog enkele andere zaken aangepakt. Zo krijgt hij nieuw bumpers en krijgen de achterlichten LED met zich mee. Binnenin krijgt de Fiat Freemont zachtere plastiekmaterialen en werd het gehele dashboard herwerkt, zelfs met chrome accenten. Ook de rij-eigenschappen zijn technisch verbeterd. Zo is de geluidsisolatatie niet alleen verbeterd, Fiat schroefde haar zelf ontwikkeld onderstel- en stuurconfiguratie op.

Motoren
Onder de kap heb je keuze uit één benzine- en één dieselmotor. Dieselen kan je met de 2.0 liter Multijet doen, die heeft beschikking over 136 of 163 paarden uit Fiat-stal. Later kan je ook op benzine rijden met de 276 pk sterke Pentastar V6 beschikbaar met 3.6 liter longinhoud van Chrysler-origine. Beide motoren zijn gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Uitrusting
De Fiat Freemont is beschikbaar in twee uitvoeringen, het verschil zit hem in de uitrusting. De basisuitvoering krijgt bijvoorbeeld keyless entry system, touch screen radio, climate control in drie zones etc... De topvariant krijgt daar ook 17 inchers bij, een 8,4 inch groot touch screen radio, DVD-lezer, LCD kaart, bluetooth, parkeersensoren,...

**Ruimte
**In een Amerikaan is er zelden of weinig gebrek aan ruimte. Met een lengte van 489 cm, een breedte van 188 cm en een hoogte van 172 cm kan ok deze herwerkte Dodge standaard zeven mensen plaats bieden. De kofferruimte is maximaal 1.461 liter.

De Fiat Freemont wordt in Mexico gebouwd, waar nu ook de Amerikaanse variant van de Fiat 500 van de band rolt, en zal zijn debuut op het autosalon in Genève maken. De verkoop start in de tweede helft van 2011.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
autofan 19:35
afbeelding van autofan

Kan mits een goede prijs mss wel succes boeken

Anonimonius 19:53
afbeelding van Anonimonius

OK, het is een schaamteloze kopie maar als dat even vergeet, stel je toch vast dat dit wel een mooie en stoere bak is !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws