Saab heeft concept en nieuwe 9-3 klaar staan voor Genève

Saab is back, althans dat denken en hopen we toch. Maar als we het straatbeeld er op na gaan en de we de 9-5 er regelmatig zien verschijnen, lijkt ons idee te kloppen. Desalniettemin heeft Saab nog een pak werk te verzetten. De autoshow van Geneve zal veel prijs geven over wat Saab wil doen in de toekomst om die moeilijke opdracht waar te maken. Zo zullen ze er een nieuw concept voorstellen en een nieuwe variant van de 9-3.

Meer details zijn er niet bekend, al laaien de geruchten rond de 9-2 weer op. Die nieuwe stadsauto zou de link met het verleden moeten oppikken en meteen zorgen voor grote volumes. Mocht die nieuwe 9-2 er komen, zou er ook weer meegedaan worden in de WRC. Daarnaast zou de conceptcar ook een case study kunnen zijn die ons verklapt hoe Saab haar toekomstig design ziet.

Voor de 9-3 variant zou het gaan om een nieuwe Griffin variant. Geruchten gaan ook dat het een 'Independence Editie' wordt, om de verkoop van Saab aan Spyker nogmaals te vieren. In het beste geval zien we de facelift van de 9-3, al lijkt het ons daar nog wat vroeg voor.

Naast de conceptcar en 9-3 variant stelt Saab ook haar 9-5 Sportscombi officieel voor. Saab Belgium deelde Autofans.be ook mee dat er baanbrekende technologie zou worden voorgesteld. Wij zijn benieuwd wat ze daarmee juist bedoelen.

Via SaabsUnited

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws