Officieel: Koenigsegg Agera R is 1.115 pk sterk

Koenigsegg maakte vandaag haar Veyron killer bekend, waarvan al een tijdje sprake was. De Koenigsegg Agera R wordt zonder twijfel, naast kaskrakers als de Lamborghini Aventador en de Ferrari FF, een van de hoofdrolspelers in Genève.

Onder de kap van de Zweed schuilt een 5.0 liter V8, die zelfs op bio-ethanol kan draaien, met niet minder dan 1.115 pk vermogen. Een indrukwekkend aantal paarden waardoor deze Agera R variant meteen de krachtigste Koenigsegg is die ze ooit in hun geschiedenis hebben gebouwd. Hoe snel de supercar daarmee zijn sprint naar 100 trekt, of misschien iets relevanter voor zulke wagens, de sprint naar 300 km/u, is nog niet duidelijk. Het kan hoe dan ook geen 3 seconden duren, als je weet dat hij amper 1.330 kilogram weegt. Dat is bij 500 kilogram minder dan de Veyron.

Het exemplaar dat de constructeur ons in Genève voorstelt is nu al verkocht aan een Noorse klant. Die liet de wagen meteen voorzien van een skibox met daarin twee custom Koenigsegg ski's. Een optie van 8.500 euro.

De prijs van de standaard Agera bedraagt 1.025.000 euro. Kies je voor het R pakket, waarom zou je dat niet doen als je over dit budget beschikt, dan leg je 155.000 euro extra op tafel. Daarmee komt het totaal op 1.180.000 euro. De waarborg die je betaalt vooraleer Koenigsegg je wagen bouwt bedraagt net geen 200.000 euro.

Via Evo

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Wim 11:28
afbeelding van Wim

lijkt op een transformer :)

Quin 13:02
afbeelding van Quin

Die skibox op het dak is echt wel belachelijk :D. Kun je evengoed een trekhaak op zo'n wagen zetten, slaat op niets.

Techno Patat 14:50
afbeelding van Techno Patat

hmm, iemand zin om te splitten? ik betaal de waarborg, dat moet we wel nog lukken, dan betaald die andere persoon de andere -euhm- helft maar :)!

Anonieme gebruiker 09:54
afbeelding van Anonieme gebruiker

Zware concurrentie voor de Veyron (Supersport) dat is zeker. Maar bij Bugatti zitten ze niet stil en werken aan een serieuze upgrade. De Veyron 2.0 zal medio 2013 het levenslicht zien en stukken lichter zijn en sneller dan de huidige Supersport en natuurlijk ook zuiniger.

link: http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/261391/new_veyron_gets...

Yvesw 11:59
afbeelding van Yvesw

Skibox? 1.115 pk op de achterwielen en sneeuwgebied lijken me niet de beste vrienden! :)
Een fiets bovenop dat dak... Dat zou pas klasse zijn!

@Techno Patat: Ik wil wel mee de waarborg delen :), nu nog iemand zoeken om de andere "helft" te betalen... ps. Ik wil hem dan wel elk weekend! :p

Buyck 12:00
afbeelding van Buyck

Video van de nieuwste Agera R !

Welkom in de fabriek van Koenigsegg met alle details van skelet tot afgewerkt model die op Geneve zal staan.

link: http://www.youtube.com/watch?v=FxGi4m-rE1c

Pieter Aertgeerts 12:18
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Thanks Buyck, filmpje staat er in!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws