Officieel: Lamborghini Aventador LP700-4 (2011)

Na acht jaar wachten, vele spyshots en af en toe een lek kan de Murcielago eindelijk op pensioen. Zijn opvolger is deze LP700-4 Aventador, een beest met een V12 onder de kap, gekoppeld aan een gerobotiseerde zeventraps ISR-versnellingsbak, en 700 pk en 690 Nm ter beschikking. Dat vermogen wordt, zoals de naam doet vermoeden, over de vier wielen verspreid. De topsnelheid ligt op 350 km/u.

De nieuwe Lambo weegt door het veelvuldig gebruik van carbon niet meer dan 1.575 kilogram. Daardoor kan hij de sprint naar 100 km/u afwerken in amper 2,9 seconden. De CO2 uitstoot, die er eigenlijk helemaal niet toe doet, bedraagt 398 g/km, het gemiddelde verbruik zou op 17 liter liggen.

De Aventador is binnenin beschikbaar met een nieuw infotainment scherm, iPod en USB aansluitingen. Lamborghini zal alle rode, zwarte en witte exemplaren standaard in het mat leveren. Dat maakt het voor spotters des te interessant om een blinkende Lambo te zien. Prijs per stuk zou 225.000 euro bedragens, de eerste exemplaren zouden eind deze zomer worden geleverd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 11:07
afbeelding van Anonieme gebruiker

hoog playstationgehalte binnenin, maar wel cool

Sam Dejonghe 14:05
afbeelding van Sam Dejonghe

Ik ben geen Lambo superfan, maar deze supercar vind ik echt wel geslaagd. Idd wat hoekig, maar dat past bij hun stijl en stoort mij dus niet. Knap gedaan!

Quin 15:26
afbeelding van Quin

Een nieuwe Lambo zonder grote verrassingen. Allesbehalve lelijk, maar ik heb het meer voor durf (al is dat natuurlijk moeilijk als er met miljoenen rond wordt gesmeten)

Sam Dejonghe 17:04
afbeelding van Sam Dejonghe

Ja dat is ook waar.. Achterlichten zijn wel echt gepikt van de Citroen GT concept. Vergelijk maar eens!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws