Amerikaanse Subaru Impreza onthuld

Subaru hield ons

even in spanning maar onthulde gisteren de nieuwe Impreza. Met een bekend aanzicht wil het merk de familibanden tussen de modellen vernauwen en de sedan-versie vertoont veel gelijkenissen met de Legacy-sedan. De hatchback is een ander paar mouwen. De lijnen vragen wat gewenning en de achterpartij deed me bij de eerste aanblik denken aan een Ford Focus. Veel gelijkenissen met andere modellen van het Subaru-gamma vonden wij niet terug.

Onder de kap krijgen de Amerikanen een 2.0 boxermotor die de eerdere 2.5 vervangt. Het vermogen daalt wat maar tegelijk daalt het verbruik. De 1.6 benzinemotor zou bij ons de basis van het gamma vormen, terwijl ook de gekende 2.0 boxerdiesel in het Europese aanbod terechtkomt. Elke Impreza beschikt nog steeds over de AWD-vierwielaandrijving. Binnenin kiest SUbaru voor kwaliteit, wat zich moet uiten in de keuze van betere materialen en een focus op de afwerking.

De Europese lancering wordt verwacht op de IAA in Frankfurt, tegelijk zou ook de XV dan zijn opwachting kunnen maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Kenny 16:15
afbeelding van Kenny

Deze wekt niet echt het 'wow' gevoel op zoals ik het bij de vorige Imprezza's heb. Te klassiek en de break heeft echt wel een 'Ford-kont'.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws