Teaser en officiële details van Mercedes B-klasse vrijgegeven

Het beeld van de naakte B-klasse ging in stilte voorbij, dus kan Mercedes vrolijk verder doen met teasers de wereld in te sturen. Toch hebben ze deze keer ook officiële details over de auto vrijgegeven. De wagen is in niets te vergelijken met de vorige generatie. Zo is hij met zijn 1,56 meter hoogte 4,3 cm lager. Ook zijn Cw-waarde (0,26) gooit hoge ogen, in combinatie met het Eco Technology pack wordt dat zelfs 0,24.

Onder de kap een 1.6 benzinemotor met 122 pk en 200 Nm als basis, met daarnaast een versie met 156 pk en 250 Nm.

Voor de dieselmotoren kiest Mercedes de 1.8 als basismotor met 109 pk en 250 Nm. Ook een 136 pk sterke versie met 300 Nm is er van in het begin bij. Mercedes belooft nog een tweeliter benzinemotor, al werd daarover nog niets vrijgegeven. Mercedes biedt twee nieuwe versnellinsgbakken aan, een handgeschakelde zesbak en een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling.

Voor een Mercedes-artikel neem je best even je woordenboek als het gaat om extra snufjes en attributen. Zo biedt het merk met de ster Adaptive Headlamp Assist, Blind Spot Assist / Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist, Active Parking Assist, Linguatronic, Distronic Plus,  Pre-Safe en Collision Prevention Assist with adaptive Brake Assist.

Je kan de nieuwe Mercedes B-klasse aanschouwen op het salon van Frankfurt, tegen november kan je hem bij de dealer vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws