Porsche geeft eerste beelden van nieuwe 911 vrij

Porsche stuurde een teaservideo in van de nieuwe 911. Die nieuwe Porsche, met de codenaam 991, wordt momenteel getest in Zuid Afrika. Hoe het er allemaal zal uit zien geven ze niet helemaal mee, wat wil zeggen dat we ons moeten concentreren op de details die we zelf kunnen ontfrutselen. Het belangrijkste daarin is de manuele versnellingsbak met zeven verzetten. We merken de gewone H-opstelling op waarbij R en 7 de buitenbeentjes zijn.

Verder gaan de geruchten dat de Carrera S over 400 pk zal beschikken, de Carrera krijgt er 350 in zijn basislivrei. Ze zouden hun 3.4 liter blok delen met de Boxster S en zijn beschikbaar met een zeventraps manuele versnellingsbak of de zeventraps PDK. Op beide configuraties kan je voor launch control kiezen.

Verder merken we een grotere 911 op. Hij zou 6,4 centimeter breder zijn en een 10,2 centimeter langere wielbasis hebben. Die langere wielbasis zou dienen voor een hybride variant, die zou er in 2016 aankomen en zorgen voor 15% minder verbruik.

Optioneel kan je kiezen voor een panoramisch dak over de hele lengte. Standaard krijg je 19 inch velgen op je Carrera en 20 inchers op je Carrera S.

De nieuwe 911 zal worden voorgesteld op de Autoshow in Frankfurt, dit jaar in september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws