Officieel: Mercedes C63 AMG Black Series in het rood

De eerste foto's lekten al eens uit, dat hoort zo bij Duitse constructeurs, maar vandaag stuurt de AMG divisie van Mercedes ons het officiële persbericht met bijpassende pornografische beelden. Update: We hebben geluid!

De Mercedes C63 AMG is in zijn standaardlivrei al smullen, maar voor de lucky few weet Mercedes de wagen nog beter te maken. Onder de kap schuilt de 6.3 V8 die eigenlijk maar 6.2 liter longinhoud heeft. Dat blok krijgt SLS motorcomponenten en wordt gekoppeld aan een zeventraps AMG Speedshift. Het blok ( de M156 ) is 517 pk en 620 Nm sterk. De sprint naar 100 km/u werkt hij daarmee af in 4,2 seconden. De speedshift werd ook verbeterd. Schakelen in de Sport+ en manuele stand zou niet meer dan een tiende van een seconde mogen duren. Ook de sturing zou opmerkelijk verbeterd moeten zijn tegenover de C63 AMG.

 
C 63 AMG Coupé Black Series
Displacement
6208 cc
Bore x stroke
102.2 x 94.6 mm
Compression ratio
11.3 : 1
Output
380 kW (517 hp) at 6800 rpm at 6800/min
Max. torque
620 Nm at 500 rpm
Engine weight (dry)
196 kg
Fuel consumption, NEDC combined
12.2 l/100 km
CO2 emissions
286 g/km
Acceleration 0-100 km/h
4.2 s

Technisch werd de C63 AMG nog verder opgewaardeerd. Zo krijgt hij een instelbaar AMG sportonderstel met sperdifferentieel, het aerodynamisch AMG pakket, het AMG high-performance compound braking system en het AMG track package ( er zullen willicht nog enkele AMG pakketjes opzitten). Om het gevaarte mooi vlot te laten bollen werd de spoorbreedte vergroot met 40 mm vooraan en 79 mm achteraan. Bollen doe je voortaan op 19 inch grote gesmede wielen, die daardoor 11 kilogram minder wegen.

Een revvende C63 AMG Black Series. Volume knop op maximum, zwijgen en genieten.

Optisch is het allemaal vrij duidelijk. Dikke bumpers, dikke uitlaatpijpen, dikke luchthappers, enzovoort. De dikke rode remklauwen maken het visueel plaatje helemaal af.

Vanaf januari 2012 is de C63 AMG Black Series te bestellen. Een prijs is nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:55
afbeelding van Techno Patat

ofwel zie ik een fout, ofwel iets heeeel mooi's! het volle koppel al aan 500 rpm? woooooow!

En wat is het nut van 10 milliseconden tussen 2 schakelstanden? 10 milliseconden tussen 2 versnellingen lijkt me handiger ;)! (Iemand te diep in het glas gekeken?)

I think I'm in love!

Ik vind de auto verschrikkelijk mooi! Af en toe is er een hoek waaruit ik denk, oej, da's fout! Maar na een half secondje kijken neem je het geheel beter in je op en klopt alles dan wel weer :p!

En dat interieur is ook om van te smullen! Wie zei er dat Duitsers saai waren? De amg's, en al zeker de BS's kan je toch onmogelijk saai noemen langs binnen :p!

Het enige dat ik persoonlijk liever zie zijn 4 ronde uitlaatjes... Alles aan de auto is bijna rond, en plots zitten daar 4 broodvorms in de diffusser? Nuja, eens mooi naar amg glimlachen met de portefeuille wijd open en dat zullen ze wel fixen voor mij zeker? Beter ff bellen naar Mercedes Tielt om dat bij mijn bestelling toe te voegen :p!

Kan er trouwens een wallpaperke gemaakt worden van <a href="https://autofans.be/galerij/mercedes-c63-amg-black-series-2011/mercedes-... foto?</a> Graag in 1920*1080 als het eventjes kan :D!

Pieter Aertgeerts 13:04
afbeelding van Pieter Aertgeerts

@Techno: de "620 Nm bij 500 rpm" is rechtstreeks overgneomen uit het persbericht.

Ik heb de zin van dat schakelen even herschreven, zodat het duidelijker wordt ;) Ik citeer Mercedes zelf:

"In the “Sport plus” and “Manual” transmission modes the gear changes take a mere 100 milliseconds."

Je foto in volle ornaat: http://oi53.tinypic.com/ml14eo.jpg

Techno Patat 13:36
afbeelding van Techno Patat

Thx! Nu ng ff uitvogelen hoe ik hem het best in m'n formaat krijg en dan weet m'n muiscursor weer waar hij veel over zal mogen wrijven!

Wel een leuk foutje van Mercedes! Of een heel straffe feature, maar als het een feature is gaan ze er toch wel mee stoefen zeker?

Anonieme gebruiker 16:57
afbeelding van Anonieme gebruiker

Wat een super mooi beestje!

Wim 12:34
afbeelding van Wim

want one

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws