Facelift(je) voor Seat Exeo

Wie in zijn leven al meer dan tien Seat Exeo's in het wild heeft gespot, mag nu zijn hand opsteken. De Spaanse middenklasser krijgt intussen wel een facelift, nadat

begin dit jaar de motorisaties en interieurruimte werden aangepakt. Erg ver gaat de facelift ook deze keer weer niet, het blijft beperkt tot een aangepast front met hertekende koplampen en grille. De koplampen zijn van het bi-xenontype.Verder zien we LED-dagrijlichten en LED-achterlichten. De Exeo krijgt verder nog een start-stopsysteem voor de benzinemotoren.

De 2.0 TDI's met respectievelijk 120 en 143 pk zien hun CO2-uitstoot met 7 gram dalen tot 130 g/km. Een Ecomotive-versie met een uitstoot van 120 g/km wordt voor volgend jaar beloofd. De vernieuwde Exeo staat vanaf november bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (16)

Plaats een reactie
Yvesw 14:33
afbeelding van Yvesw

Als ik er inderdaad 4 heb gezien, zal het veel zijn. Zijn er eigenlijk verkoopcijfers van bekend?

Yvesw 16:43
afbeelding van Yvesw

@Kevin300: Rijden doet dit ding volgens mij uitstekend, maar toch denk ik dat mensen liever voor een 2dehands Audi A4 gaan...

Benoit 17:17
afbeelding van Benoit

Als ik er al eentje zie rijden is het van de verhuurmaatschappij Avis :-)

gti'k 16:58
afbeelding van gti'k

Tijdens mijn vakantie in Z-Frankrijk heb ik er op 2 weken zeker een 6-tal gezien.
Ik rij nu met Audi A4 avant oud model en het interieur is nagenoeg identiek alsook de rest behalve de koplampen en remlichten.
Dat hij goed rijdt is zeker een feit alsook zijn bouwkwaliteit.
Mensen willen gewoon geen oude Audi onder een andere merknaam. Wat zouden de buren wel niet zeggen... :-)

groeten van Audi én Seat-fan

Kenny 20:26
afbeelding van Kenny

Ik beaam gti'k. Ik vind dit echt een geslaagde wagen. De middenconsole mocht wel mee opgefrist worden, want die is toch echt gedateerd tot-en-met. Vooral de GPS. Geef mij maar deze boven een tweedehands-A4.

Yvesw 12:08
afbeelding van Yvesw

@Kenny: En waarom verkies je deze dan boven een tweedehands A4? Ik probeer de mensen te doorgronden :p Ik zie er geen enkele reden in, maar proof me wrong! Misschien schaaf ik mijn gedachte dan wel bij ;)
De enige reden die ik kan verzinnen is dat je goedkoper af bent met nazorg in een Seat garage dan in een Audi garage...

Kenny 16:55
afbeelding van Kenny

@ Yvesw: omdat je de Exeo zo weinig tegenkomt, en je op iedere straathoek al een A4 ziet is al een reden om de Exeo te kiezen ;-) Ik ben graag origineel zonder hard op te vallen ;-). Verder vind ik deze qua uiterlijk simpelweg mooier. De snuit is spitser, en het interieur heeft een sportieve inborst, me like. Kan je me hiermee doorgronden? :-)

Yvesw 20:10
afbeelding van Yvesw

@Kenny: Goh... Het blijft iets persoonlijk denk ik :) Zoals je zegt, de A4 zie je op elke hoek, en de Exeo... Is en blijft gewoon dezelfde A4 maar met een ander logo... En het interieur is gewoon knal hetzelfde als de A4 (het enige verschil dat ik me meteen voor de geest kan halen zijn de ronde vorm van de ventilatieroosters)
Laten we gewoon onszelf deze vraag stellen: "Zouden we überhaupt zo'n Exeo of 2dehands A4 kopen?" Ik al niet om eerlijk te zijn :)

gti'k 16:12
afbeelding van gti'k

leuke vraag: zou de Exeo beter verkopen mocht hij er exact hetzelfde uitzien als nu, maar niet een gerebadgede A4 zijn? (we doen dus alsof de vorige A4 nooit heeft bestaan... :-) )

Ik denk het wel...

Yvesw 16:41
afbeelding van Yvesw

@Gti'k: Tot mijn eigen spijt moet ik zeggen dat als Seat de Exeo enkele jaren geleden had gepresenteerd en, zoals je aanhaalde de A4 nooit had bestaan, ik het nog altijd geen mooie auto had gevonden... Hij zal wel beter verkocht hebben, daar ben ik zeker van...

gtike 20:36
afbeelding van gtike

ik vind het wel een mooie wagen...
vooral de 2.0 TSI van 211 pk vinnek interessant

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws