Live op de IAA 2011: Aston Martin V12 Zagato

Aston Martin toont ons in Frankfurt een erg knappe supercar. Hij is gebaseerd op de V12 Vantage maar kreeg een vernieuwd koetswerk en is daarmee ook meteen 376.000 euro per stuk waard. Aston Martin zal de Zagato in twee varianten aanbieden, Zig en Zag. Hier op het salon zien we de knalrode Zag.

De V12 Zagato reed ondertussen al enkele endurance races mee en weet zich daar prima in te gedragen. Dat er een productievariant ging komen, die overigens straatlegaal was, werd eerder bekend gemaakt. Onder de kap van de coachbuilt Aston Martin ligt een 6.0 liter V12 met 517 pk en 570 Nm koppel.

Aston Martin zal de V12 Zagato in Gaydon produceren, al zal ze het houden op slechts 150 stuks. De prijs is zoals eerder vermeld vastgelegd op ongeveer 376.000 euro, exclusief belastingen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:12
afbeelding van Wim

mooiste zagato in jaren

Techno Patat 17:28
afbeelding van Techno Patat

@wim: is ook niet moeilijk, Zagato heeft hem niet getekend ;)! Zagato heeft getoond aan AM wat zij er mee wilden doen, en AM heeft er dan hun eigen versie van gemaakt die de kenmerken van een typische zagato heeft ;)! Zagato heeft wel het koetswerk gemaakt!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws