Mazda Takeri is voorbode Mazda6

Mazda maakte vanochtend haar Takeri concept bekend, die ze in december op de autoshow van Tokyo zal voorstellen. De designtaal kunnen we opnieuw plaatsen in het Kodo-gegeven. Geen futuristische gadgets of onmogelijke lijnen en krommen, wel een realistisch concept dat ons een prima voorbode biedt op hoe de Mazda6 er zou kunnen gaan uitzien. Het grootste werk stak Mazda in het realiseren van een minimum aan gewicht en een minimum aan verbruik.

Zo krijgt hij een licht koetswerk en zit hij boordevol brandstofbesparende technologie. Denk aan i-stop (niet van Apple, wel start/stop technologie), een gloednieuw SKYACTIV-D dieselblok en remregeneratie die elektriciteit moet opwekken voor het in werking stellen van de radio en andere elektrische snufjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Mesoerrie 13:52
afbeelding van Mesoerrie

Ja! Dit ziet er erg goed uit.
Ben benieuwd naar de productieversie

MichelAngelo 14:47
afbeelding van MichelAngelo

ziet er inderdaad goed uit... mooi gestroomlijnd, niet te bombastisch, integendeel vrij simpel en elegant... mij doet het -in beperkte mate weliswaar- denken aan de Quatroporte van Maserati; verfijnde Italiaanse vormgeving maar toch 'very basic' hopelijk komt hij zo ongewijzigd mogelijk in productie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws