Officieel: Facelift voor de Volkswagen Passat CC

Wie graag met een vierdeurscoupé rijdt maar geen Audi of Mercedes wil, kan weer bij Volkswagen terecht voor een up-to-date versie van de Passat CC. Hij zal worden getoond aan het grote publiek op de L.A. Motor Show. Hij gaat daarna ook in Europa verder door het leven als Volkswagen CC, zonder Passat-verwijzing dus. Een opvolger zal als volledig zelfstandig model worden ontwikkeld.

De beelden en technische info werden al vrijgegeven, waarbij we niets revolutionair zien. De designer kregen de opdracht om de wagen wat bij te schaven naar het huidige gamma, waardoor de koplampen wat rondingen verloren en LED-verlichting werd geïntegreerd. De achterzijde kreeg ook LED en de achterlichtunits hebben nu wat meer weg van die van Audi's A4.

Motorisch krijgen alle diesel tegenwoordig start/stop en een regeneratief remsysteem ingebouwd. Beschikbare vermogens blijven 140 en 170 pk (in België dichtgeknepen tot fiscaal voordeliger versies) voor de diesels. De 140 pk-variant zou slechts 4,7l/100 km verstoken en 125 g/ km aan CO2 uitstoten. De benzinevarianten zijn beschikbaar met 160 pk, 210 pk en 300 pk.

Standard beschikt de CC over statische bochtverlichting, bi-xenon koplampen en vermoeidheidsdetectie voor de bestuurder. In optie kan de koper kiezen voor Side Assist Plus met geïntegreerd Lane Assist, Dynamic Light Assist en een systeem voor verkeersbordherkenning op basis van camera's. Climate Seats met massagefunctie zorgen voor een verhoogd comfort.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
BePa 09:00
afbeelding van BePa

Niks revolutionair ? 't Zal niet zijn... ! De designers hebben het aangedurfd om deze keer het hoekje van de koplamp niet af te snijden, onderaan tegen het radiatorrooster aan.
Da's voor een Volkswagen toch echt revolutionair...

Techno Patat 14:18
afbeelding van Techno Patat

De achterkant is er wel knapper op geworden! Kwas niet echt een fan van die vorige (vooral omdat die van de CLS er teveel op leken :p!)

Maar de snoet is toch wel om er mee te lachen hé! Het is wel niet lelijk, maar ook niet mooi! Het is gewoon niets speciaals meer, wat de vorige CC in mijn ogen toch wel was...

Yvesw 15:20
afbeelding van Yvesw

De achterkant is er zeker op verbeterd! Al blijft het ontbreken van uitlaatjes aan elke kant een no-go voor zo'n wagen.
De voorkant is er dan weer enorm op versaaid... De overvloed aan chrome accentjes daar doet me denken aan Puff diddely zijn Escalade.
Het interieur ziet er best netjes uit, al blijven ze wel die lelijke tellerspartij behouden.. juk!

Kenny 19:27
afbeelding van Kenny

Geslaagde facelift, en zeker de kont, hmm :-). Al moet ik Yves wel gelijk geven met de 2 uitlaten. De snuit doet nu ook wel een beetje denken aan de Phaeton vind ik, en de chromen grille is mss net wat te opzichtig, maar past toch in het geheel. Mss eens experimenteren met gefumeerd chroom?

@ Pieter: zo bescheiden zal die huisman niet zijn als hij z'n Touran inruilt voor deze :-)

gtike 20:18
afbeelding van gtike

too much chrome ...
.

Kenny 15:52
afbeelding van Kenny

Btw, wordt de naam 'Passat' niet weggelaten, zodat deze nu gewoon 'Volkswagen CC' zal gaan heten?

Sven 16:32
afbeelding van Sven

héhé, dat stukje had ik deze voormiddag al even toegevoegd in het artikel ;). Klopt dus.

yuljones 18:39
afbeelding van yuljones

Wij hebben hem volgende week al!!! Kan niet wachten!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws