2013 Shelby GT500 gooit er 650 pk tegenaan

Ford laat op de L.A. Motor Show een vernieuwde Mustang zien. Behalve wat updates zien we dat de wagen vooral een nóg krachtiger topversie krijgt. De Shelby GT500 krijgt vanaf 2012 650 pk op de achterwielen. Dat is 100 pk meer dan de huidige versie en dat komt door een gloednieuwe 5.8 V8 motorisatie, waarbij de supercharger meer lucht kan binnenhalen.

Om dit vermogen veilig op de weg te zetten werden aandrijflijn, remmen, ophanging en overbrenging aangepast. Aan de buitenzijde krijgt de Shelby GT500 een aggressieve splitter en andere grilles die meer downforce zouden genereren. Ook zien we vier nieuwe uitlaten en dikke aluminium wielen, vooraan 19 inch, achteraan 20 inch, kwestie van je bandenboer ook wat plezier te gunnen. Optionel is het Performance Package met Bilstein elektronisch instelbare ophanging met limited slip differentieel. Wie echt op circuit wil, kan dit spul combineren met een track package. Ford claimt zelf alvast een topsnelheid van 'more than 200 mph'.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Nathan 20:00
afbeelding van Nathan

Mustang's kunnen zot blijven doen, want er is geen hoger Ford model. Als Chevrolet de Camaro meer naar performance zou richten dan zouden ze tegen hun eigen Corvette beginnen spelen.

En deze Shelby ziet er schitterend uit. Zo'n pose kan niet uitgedrukt worden in woorden, zelfs niet door de beste poëten.

Kevin300 20:32
afbeelding van Kevin300

Wa een lekkere dikke kont!!! Bangelijk

gtike 20:05
afbeelding van gtike

wie in belgie zo eentje spot krijgt van mij een bak bier

Techno Patat 14:40
afbeelding van Techno Patat

Wat een zalige auto! Ik blijf fan van die Mustangs, en al zeker van zo eentje!!! Met een whopping 650 PK's, mijn god zeg!!!

@gti'ke: Deal, 1 dagje Zolder en ik heb hem op foto! Daar staat er bijna ALTIJD wel 1 vette Mustang, dus deze zal er ook wel eens staan zeker ;)!

gtike 22:01
afbeelding van gtike

@ Patat
deal

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws