Ford toont nieuwe Mustang Boss 302 (incl. video)

Samen met de nieuwe Shelby en Mustang GT lanceert Ford ook haar nieuwste Mustang Boss 302 variant vandaag. Onder deze kap veranderde er niets, dat maakt dat er nog steeds 444 pk en 515 Nm schuilt. Dat vermogen wordt gekoppeld aan een zestraps manuele versnellingsbak. Technisch werd verder de ophanging aangepakt en zouden ook de veringen verbeterd moeten zijn. De 302 staat ook 11 mm lager vooraan en 1 mm lager achteraan op zijn poten dan zijn huidige variant.

Qua looks kunnen we hem vanaf vandaag herkennen aan de dwarse zwarte streep die doen denken aan de Boss van 1970. De Boss 302 Laguna Seca Edition, zoals we die hier op foto zien, krijgt de unieke new School Bus Yellow als lak opgespoten. Die speciale editie krijgt ook een speciale grijze lak om accenten te leggen, zoals bijvoorbeeld de grille vooraan en de spoiler achteraan.

Binnenin verandert er vooral wat op technologisch vlak. Zo beschikt de Boss over SYNC in-car verbinding. Daardoor heb je Bluetooth verbinding voor je telefoon, een USB ingang voor je digitale muziek speler, 911 assist en een on-demand Vehicle Health Report.

Verder laat de Boss 302 variant zich opmerken door nieuwe HID koplampen en vernieuwde LED verlichting achteraan. Ford zal net zoals zijn andere modellen ook deze voorstellen op de autoshow van Los Angeles.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kenny 19:46
afbeelding van Kenny

Zit je daar dan vol spanning te wachten tot de V8 eens brult in dat filmpje. Van een kale reis gesproken :-)

OT: de Mustang blijf ik toch de vetste muscle car vinden van het pak. En weer die nadruk op Laguna Seca, heeft de US and A geen ander circuit? :-)

Techno Patat 14:44
afbeelding van Techno Patat

@kenny: De Camaro is net iets vetter vind ik! Maar deze is allesinds geen mindere tweede!

Deze facelift vind ik precies wel iets minder, die koplampen zijn zo lelijk als je er scheef op kijkt! En het gele kleurtje doet hem geen goed! Staat enkel maar goed op een oudere Mach 1/2!!

Kenny 21:17
afbeelding van Kenny

Geef mij in de eerste plaats ook maar een Mach2 à la Gone in 60 sec, maar toch... :-)
Ik vond de Camaro in het begin ook iets geslaagder, maar als ik ooit mocht kiezen werd het toch deze hoor, met de extra sleutel :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws