Officieel: Porsche Panamera GTS

Porsche stelt in Los Angeles de Panamera GTS voor. Dat is de sportievere variant van de vierdeurs Porsche. Onder de kap vinden we dan ook een V8 terug, goed voor 430 pk en 520 Nm.De 0-100 lukt daarmee in 4,5 seconden en daarmee kunnen we hem onderbrengen bij onze supercars-sectie. De topsnelheid is 288 km/u, het verbruik ligt op 10,9 l/100 km. 

Daarmee nestelt hij zich dus tussen de Panamera 4S en de Panamera Turbo.

Om zijn sportievere ambities ten opzichte van de basis-Panamera kracht bij te zetten krijgt de Panamera GTS een verlaagde ophanging (-1 cm) en standaard PDK-overbrenging met Sport Chrono pakket. Ook de remmen werden afgestemd op de prestaties van de GTS. Aan de buitenzijde zie je dat je met een Panamera GTS te doen hebt aan zijn grotere luchthappers vooraan en de aangepaste achtervleugel.

Porsche speelt ook met zwarte accentje rondom en monteert ook zwarte uitlaatpijpen. Qua geluid maakt Porsche gebruik van een sound imposer, waarbij een akoestisch kanaal vibraties tussen luchtfilter en gasklep versterkt doorgeeft naar het interieur. Binnenin vind je standaard Alcantara hemelbekleding en achttienvoudig verstelbare lederen sportzetels. De wagen staat op 19 inch wielen, wie Dynamic Chassis Control wil, moet bijbetalen.

De Panamera GTS staat vanaf februari bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:52
afbeelding van Techno Patat

Ziet er goed uit! Enkel de zetels zien er niet echt uitnodigend uit! En de velgen zijn ook niet m'n ding! Maar verder is hij er wel knapper op geworden!

Kenny 21:01
afbeelding van Kenny

Inderdaad, om de sportieve variant te zijn zien de zetels er niet erg 'kuip' uit :-) Ik heb de Panamera altijd een specialleke gevonden. Deze valt of staat echt met z'n uitrusting.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws