Toont Audi nieuw TT Concept in Tokio?

Met de geruchten over de Audi TT-RS Plus lijkt het einde van de Audi TT zoals we hem kennen steeds dichterbij te komen. Over de volgende generatie hebben we nog geen nieuws maar volgens Audiblog zal Audi een concept voorstellen in Tokio. Daarvoor steunen ze deels op een gerucht en ter zelfder tijd halen ze er even de geschiedenis bij. De conceptversie van de eerste Audi TT stond namelijk te blinken in Tokio destijds en ook de TT Shooting Brake concept, de voorloper van de huidige TT werd voor het eerst getoond op het salon van Tokio.

Nog een paar weken geduld, dan opent de Japanse autoshow zijn deuren.

De volgende TT zou een trapje hoger op de ladder staan en gebruik maken van een aluminium chassis. De huidige TT deelt onderdelen met de Golf, dat zou bij de volgende niet meer het geval zijn. De TT zou meer als een rivaal voor de Porsche Boxster en de Mercedes SLK worden uitgespeeld dan als een rivaal voor de Peugeot RCZ. Onder de kap maakt men gewag van een 2.0 turbo met 300 pk.

Toont Audi nieuw TT Concept in Tokio?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 18:13
afbeelding van Anonieme gebruiker

rivaal voor de porsche boxster?

zit dat ook niet bij het volkswagen concern?

Sven 18:48
afbeelding van Sven

dat klopt, maar ik las onlangs een oudartikel waarin de toen aanstormende Boxster werd betiteld als 911-killer en die blijken ook naast elkaar te kunnen bestaan. De Audi TT lijkt me vooral op te schuiven om plaats te maken voor een <a href="https://autofans.be/content/audi-r4-2013-positioneert-zich-onder-de-tt"> kleinere R4</a> of iets dergelijks (die zelf ook concurrentie zou krijgen <a href ="https://autofans.be/content/de-seat-roadster-en-audi-r4">uit Seat-hoek</a> )

MichelAngelo 14:00
afbeelding van MichelAngelo

komt er dan toch nog een TT-serie die op iets trekt?! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws