Honda heeft eigen 1.6 dieselmotor klaar

Takanobu Ito, CEO van Honda, stelde op de Tokyo Motor Show de nieuwste motorisatie van het merk voor. Het gaat om een 1.598 cc grote dieselmotor die 120 pk en 300 Nm produceert. Het verbruik zou volgens Honda onder de 4l/100 km blijven, de uitstoot onder de 100 g/km. Nog volgens Honda is de motorisatie lichter dan elke andere van zijn formaat, iets wat het verbruik ten goede komt. De motor doet eind 2012 zijn intrede in het Europese gamma.

Hij maakt deel uit van Honda's plan om de nummer één te worden in zuinigheid. Tot nu toe rooide Honda het met een 2.2 liter grote dieselmotor, die weinig fiscaalvriendelijk was op onze markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
BizkiD 14:55
afbeelding van BizkiD

De 2.2 diesel is wel een fantastische motor. Zuinig, krachtig en weinig uitstoot, voor dergelijke volume althans.
De 1.6 zal ook niet teleurstellen waarschijnlijk :).

-,fixed

Techno Patat 18:43
afbeelding van Techno Patat

Bizkid, dat is nu de eerste keer dat het me opvalt dat je een Honda hebt :o! En nog eens van Roeselare, een streekgenoot :)! Join the club :p! Met al die antwerpenaren hier, valt nog eens goed uit :p!

ot: Een motor zoals er al zovelen zijn, en als ze de koning moeten worden in zuinigheid dan vrees ik dat het een motor zal zijn die het goed doet in de cyclus (onder de 1600 tpm ofso) maar in het echte leven vaak veeel verbruikt! Kijk naar Volvo met hun 1.6 diesel in een v70/s80! Dat doet het goed in de cyclus, maar slechter dan m'n 2.4l 5 cilinder in het echte leven...

BizkiD 21:06
afbeelding van BizkiD

Inderdaad, al tweede Honda hier. En ik woon maar iets langer dan één jaar in Roeselare, misschien daarom dat het nog niet opgevallen was ;). Club West-Vlaanderen! :p

OT : Dat is wel waar, maar ik ging er van uit dat die motor voor Civic ontwikkeld werd. Als ze die in een zwaardere Accord (tourer) lepelen, zal het inderdaad geen zuinigheid-koning worden. Integendeel..

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws